Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Tocmai au fost dezvaluite cateva masini foarte interesante

2023-04-04 12:18:17 Autor: Php Rent a Car
Tocmai au fost dezvaluite cateva masini foarte interesante


Dodge a construit mașina de serie cu cea mai rapidă accelerație din lume, dar aceasta nu este singura mașină uluitoare care tocmai a fost dezvăluită publicului larg. Constructorii auto BMW, Kia, Ford, Ferrari, Lamborghini și Volkswagen au anunțat mașini interesante în această săptămâna. Printre acestea regăsim decapotabile cu motoare V8, SUV-uri futuriste, mașini electrice și chiar un model exotic cu motorizare V12 iar în acest articol biroul de închirieri auto aeroport Cluj Napoca PHP vă va spune tot ceea ce trebuie să știți despre aceste noi modele.

Modelul Dodge Demon standard este o bestie de mașină dar acum a fost dezvăluit noul model Demon 170 care este unul dintre cele mai performante și mai rapide mașini de producție construite vreodată. Dodge SRT Demon 170 este dotată cu un supercharge îmbunătățit și multe componente de motor noi care acum dezvoltă 1025 de cai putere și un cuplu care se apropie de 1300 Nm. Practic arborele cu came este singura componentă al motorului V8 de 6.2 litri pe care Dodge nu a modificat-o. Noul Dodge vine de asemenea cu o caroserie mai ușoară, un arbore de transmisie mai rezistent și cu un diferențial mai robust pentru a putea gestiona mai bine toată această putere a motorului. Pentru lansări cât mai rapide, mașina este dotată cu anvelope radiale pentru competiție și suspensii spate modificate. Așadar cât de rapidă este această mașină? Dodge SRT Demon 170 a reușit să atingă viteza de la 0 la 100 km/h în doar 1.66 de secunde, mai repede decât un Tesla Model S Plaid sau chiar un Rimac Nevera. Aceasta se lansează atât de brutal încât dezvoltă o forță de 2G atunci când accelerează. Spre deosebire de alte super mașini Dodge SRT Demon 170 costă doar 90 de mii de euro astfel pentru prețul unui Rimac Nevera se pot cumpăra 17 exemplare de Demon 170.

Ferrari tocmai a dezvăluit această mașină, Roma Spider, care este versiunea decapotabilă a modelului standard Roma Coupe. Aceasta este prima mașină decapotabilă cu motor în partea din față pe care Ferrari a construit-o din anul 1969. Oare a meritat așteptarea? Ei bine Roma Spider arată bine, mai ales cu acoperișul decapotat. Ferrari spune că acesta poate fi decapotat sau ridicat în doar 14 secunde iar acest lucru poate fi făcut în timpul condusului până la viteza de 60 km/h. Compania de închirieri auto Cluj aeroport PHP Rent a Car vă recomandă să decapotați această mașină cu fiecare ocazie posibilă pentru a asculta motorul V8 de 3.9 litri care dezvoltă 620 de cai putere și un cuplu de 720 Nm la fel ca la modelul Roma Coupe. Ferrari Roma Spider accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde și continuă să accelereze până la viteza maximă de 320 km/h. Cu toate că modelul Roma Spider cântărește cu 84 de kg mai mult decât modelul standard Roma Coupe datorită mecanismelor pentru decapotarea acoperișului și a întăriri șasiului pentru compensarea pierderii rigidității o dată cu tăierea acoperișului, este impresionant faptul că performanțele sunt aceleași. Chiar dacă Ferrari nu a dezvăluit și prețul pentru noua decapotabilă Roma Spider, vă asigurăm că acesta va fi mai mare decât cel al modelului Coupe care pornește de la peste 190 de mii de euro.

VW a dezvăluit o mașină electrică cu un nume care spune tot ID. 2ALL, adică o mașină electrică pentru toată lumea al cărei preț pornește de la 25 de mii de euro, cu 20 de mii de euro mai puțin decât cel mai ieftin ID.3 care poate fi cumpărat în acest moment și care costă 45 de mii de euro. Acest concept nou ID.2 folosește o versiune al aceluiași șasiu MEB ca ID.3 dar este dotat cu un motor electric nou care dezvoltă 226 de cai putere, cu 22 de cai putere mai mult decât versiunea cu specificații de top ID.3 Pro. VW spune că această mașină electrică va avea o autonomie de 450 de km, puțin mai mult decât ID.3. Designul conceptului ID. 2ALL se presupune că ne arată cum vor arătat viitoarele modele Volkswagen dar agenției PHP Rent a Car Airport Cluj Napoca i se pare că mai degrabă seamănă cu un model Golf sau Polo mai vechi ceea ce nu este deloc futurist. În schimb designul interiorului este la zi, ecranul de infotainment este masiv asemănător cu ceea ce ne arată Tesla Model 3. Având în vedere specificațiile pe care le prezintă această mașină, ne este greu să credem că VW va reuși să o pună la vânzare pentru doar 25 de mii de euro. VW a anunțat ca va lansa o mașină electrică chiar mai ieftină decât aceasta și care probabil se va numi ID.1, lansarea sa va avea loc după anul 2025.

Revenind la super mașini, Lamborghini lucrează la înlocuirea modelului emblematic Aventator al cărei nume de cod este LB744. Acest model tocmai a fost dezvăluit împreună cu denumirea sa, Lamborghini Revuelto. Lamborghini Revuelto va primi un motor cu aspirație naturală V12 de 6.5 litri care dezvoltă 825 de cai putere. De asemenea Revuelto va fi dotat cu un sistem hibrid care nu este proiectat să mărească eficiența ca în majoritatea mașinilor hibride ci să crească performanțele. Astfel pe axul din față vor fi două motoare electrice iar pe axul din spate va fi motorul V12, această configurație fiind foarte asemănătoare cu cea folosită pe Ferrari SF90 Stradale cu tracțiune integrală. Acest sistem hibrid al noului Lamborghini Revuelto dezvoltă mai multă putere decât oricare alt model din istoria Lamborghini. Acest sistem dezvoltă 1015 cai putere, cu 200 de cai putere mai mult decât modelele Sian sau noul Countach. LB744 este dotat cu o cutie de viteze automatică cu dublu ambreiaj în locul celei de modă veche robotizată manuală din vechiul Aventador, astfel ar trebui să se lanseze de pe loc chiar mai bine decât aceasta. Noul LB744 are de asemenea un șasiu construit din fibră carbon și mai puțin aluminiu decât vechiul Aventador ceea ce o face mai ușoară, mai rigidă și mai sigură într-o coliziune. Ne așteptăm ca Lamborghini să dezvăluie această mașină foarte curând. Prețul noului Lamborghini Revuelto pornește de la 500 de mii de euro și în ciuda costului piperat, toate exemplarele care urmează să fie produse în următorii doi ani au fost vândute anticipat.

Ford a lansat SUV-ul electric nou nouț Explorer. SUV-ul Explorer de dimensiuni mari și motorizare pe benzină este disponibil în SUA dar acest model de Ford Explorer este complet diferit. Acesta are la bază aceeași platformă MEB pentru mașini electrice ca VW ID.4 și astfel aflăm că producătorul american Ford colaborează cu cel german Volkswagen. Noul Explorer electric arată mai pătrățos decât varianta americană, mai ales din lateral, dar partea din față este mai atrăgătoare. La interior arată mai interesant decât VW ID.4 cu al său ecran masiv de infotainment cu diagonala 40 de centimetri cu orientare verticală. Ford nu a confirmat multe detalii despre performanțele acestui nou Explorer dar a menționat că vor fi disponibile variante cu un singur motor sau cu două motoare electrice cu tracțiune pe roțile din spate respectiv tracțiune integrală la fel ca VW ID.4. Variantele cu doar un singur motor vor dezvolta 150 de cai putere în timp ce modelele cu două motoare electrice vor dezvolta 300 de cai putere ca VW ID.4 GTX.

BMW tocmai a confirmat că va lansa noul model Seria 5 G60, G61, G68 în luna octombrie al acestui an și că va putea fi cumpărată ca o mașină complet electrică i5 pentru prima dată în istorie. Această variantă electrică va veni și sub forma combi de BMW i5 Touring în primăvara anului 2024. BMW a mai confirmat că noul i5 va primi și o variantă de la divizia M dar aceasta va fi doar o versiune de M light similar cu i4 M50. BMW lucrează de asemenea și la o variantă M5 adevărată cu motorizare pe benzină de la care biroul PHP Rent a Car Cluj Airport Avram Iancu se așteaptă să primească sistemul hibrid de la modelul BMW XM și astfel să dezvolte 650 de cai putere standard sau 750 de cai putere la variantele mai speciale Competition sau CS. Mai există posibilitatea ca acest nou M5 să fie lansat și în varianta combi ca M5 Touring deoarece BMW a lansat recent și o versiune combi pentru modelul M3 pentru prima dată.

Autovehiculul futurist de mai sus se numește Kia EV9 și este cea mai luxoasă mașină de la producătorul coreean pe care agenția de închirieri mașini aeroport Cluj Napoca PHP a văzut-o vreodată și suntem de părere că este una dintre cele mai interesante mașini electrice care urmează a fi lansate în acest an 2023. Kia EV9 nu este doar o versiune electrică a modelului Kia Sorento ci este un SUV electric nou nouț care are la bază același șasiu ca modelul Kia EV6 dar arată complet diferit față de aceasta. Designul futurist a eliminat grilele radiator false precum cele pe care le vedem la BMW iX iar farurile de zi în zigzag arată de parcă aparțin unui model de la Polestar. La interior Kia EV9 nu arată chiar atât de futurist și arată similar cu cabina de la modelul EV6 dar este o diferență foarte mare între aceste două mașini, și anume, EV9 este un SUV cu trei rânduri de scaune în configurație de șase sau șapte locuri. EV6 are un maxim de cinci locuri. Ultimele două rânduri pot fi rabatate iar cel de-al doilea rând poate fi rotit cu 360 de grade cu fața spre al treilea rând de scaune. Kia va lansa patru versiuni ale SUV-ului EV9. Kia EV9 Standard RWD are tracțiune pe roțile din spate, o baterie de 76 kWh și un singur motor electric pe axul din spate care produce 215 cai putere. Kia EV9 Standard RWD Long Rage are doar un singur motor electric care în acest caz produce doar 201 cai putere, tracțiune pe roțile din spate și o baterie cu capacitate mai mare de 99.6 kWh ca va asigura o autonomie de până la 540 de km. Modele EV9 Standard AWD și GT-line au două motoare electrice, câte unul pe fiecare ax, care produc 379 respectiv 576 de cai putere și asigură tracțiunea integrală, bateria fiind tot de 99.6 kWh. Prețul de vânzare începe de la peste 60 de mii de euro.

 

Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752.012.012
office@phprentacar.ro