Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Sfaturi de la PHP Rent a Car pentru pregătirea de iarnă a mașinii

2019-11-07 09:13:23 Autor: Php Rent a Car
Sfaturi de la PHP Rent a Car pentru pregătirea de iarnă a mașinii

     Sezonul rece a sosit din nou în România împreună cu lucrurile frumoase și mai puțin frumoase specifice iernii. Sfaturile pe care PHP Rent a Car vi le oferă în continuare se aplică atât mașinilor personale cât și celor închiriate.

     Asigurați-vă că aveți în mașină un kit de urgență care să conțină următoarele articole: pătură sau sac de dormit, lumânări și chibrituri, haine, trusă de prim ajutor, lanterne, baterii, mâncare, sacuri cu nisip, lopeți, flacoane cu apă, cabluri de legătură pentru acumulator. Căutați o cutie suficient de mare în care să intre toate articolele mai puțin lopețile. Organizați cutia astfel încât articolele care sunt cel mai puțin probabil de a fi utilizate să fie așezate pe fundul cutiei (paturi, lumânări, haine). Articolele esențiale ca mâncarea, flacoanele cu apă, trusa de prim ajutor trebuie să fie cât mai accesibile motiv pentru care acestea se vor așeza deasupra în cutia cu kit-ul de urgență. Articolele de mâncare trebuie înlocuite anual și se recomandă a se utiliza mâncare care poate fi mancată rece sau chiar inghețată ca de exemplu batoanele cu semințe, curmale, stafide, migdale, caju. Probabilitatea ca flacoanele cu apă să înghețe în portbagaj este foarte mare iar în acest caz daca este nevoie se vor dezgheța cu căldura corpului. Lopețile ușoare și durabile așezațile lângă cutie.

     Verificați punctul de ingheț al antigelului din sistemul de răcire al motorului. Lichidul de răcire trebuie să reziste la cele mai joase temperaturi posibile din țara în care vă aflați sau vă deplasați. În cazul României temperaturile minime maxime ajung la -40 de grade celsius. Verificarea concentrației se face cu ajutorul unui densimetru potrivit tipului de antigel folosit pentru ca sunt mai multe tipuri de antigel pe piața din Romania: G11, G12, G12+. Acestea se prezinta in culori diferite, de exemplu G12 are culorile roșie sau roz.

     Pregatiți pentru iarnă sistemul de spălare al parbrizului pentru că este foarte important atunci când temperaturile scad și drumul este acoperit de o zăpada care este topită de tratamentele drumarilor cu sare și alte chimicale specifice. Verificați dacă ștergătoarele curăță bine parbrizul, în caz contrar schimbațile. Umpleți rezervorul sistemului de spălare al parbrizului cu lichid de iarnă al carui punct de îngheț să fie potrivit cu temperaturile din țara sau țările în care călătoriți. O regulă bună este să folosiți în toate anotimpurile lichid de iarnă astfel să nu mai aveți bătăi de cap când vine iarna.

     Echipați mașina cu anvelope de iarnă. Acestea sunt construite dintr-un cauciuc mai moale și reușesc să își păstreze aceste proprietăți și atunci când temperaturile scad mult sub zero grade celsius. În comparație anvelopele de vară și cele all-seazon nu reușesc acest lucru, cauciucul lor întărindu-se la temperaturi negative scazând astfel aderența și siguranța proprie și a celorlalți participanți la trafic. În plus banda de rulare a anvelopelor de iarnă prezintă mai multe nervuri, striuri și blocuri de cauciuc pentru a oferi o tracțiune mai bună pe zăpadă.

     În încheiere PHP Rent a Car vă dorește o iarnă frumoasă lipsită de peripeții rutiere. Daca doriți să închiriați o mașina vă așteptam la aeroportul internațional Avram Iancu sau la unul din birourile noastre din Cluj Napoca.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752012012

office@phprentacar.ro