Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Probleme care apar la cutia de viteze DSG DQ250 - 02E 0D9

2023-02-21 10:22:39 Autor: Php Rent a Car
Probleme care apar la cutia de viteze DSG DQ250 - 02E 0D9

Cutia de viteze DSG DQ250 02E 0D9 este o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj produsă de Volkswagen Group iar în acest articol biroul de închirieri auto aeroport Cluj PHP Rent a Car vă arată care sunt principalele probleme care apar la aceasta și vă oferă câteva sfaturi pentru evitarea acestora. Aceasta este utilizată pe o gamă largă de vehicule, inclusiv modele Audi, Volkswagen, Seat și Skoda:

          • Volkswagen Pasat B6, B7, B8
          • Volkswagen Golf Mk5 GTI / R32 / GT Sport
          • Volkswagen Golf Mk6 GTI / R / GTD
          • Volkswagen Golf Mk7 GTI / R
          • Audi A3 / S3 (8P / 8V)
          • Audi TT / TTS (8J / 8S)
          • SEAT Leon Cupra / R
          • Škoda Octavia RS

DQ250 are 6 trepte de viteze și este lubrifiată cu ulei, spre deosebire de cutia de viteze DSG DQ200 care are 7 trepte de viteze și este uscată. Aceasta utilizează două ambreiaje umede, unul pentru treptele impare și unul pentru treptele pare, pentru a permite trecerea fluidă între trepte. Cutia de viteze DSG DQ250 este cunoscută pentru performanța sa excelentă, schimbarea rapidă și netedă a treptelor de viteză și oferă o experiență de conducere sportivă și responsivă. Aceasta poate fi utilizată în mod automat sau manual în mod secvențial, cu opțiunea de a schimba treptele de viteză prin intermediul clapetelor de pe volan.

Una dintre particularitățile cutiei de viteze DSG DQ250 este că rezistă la un cuplu mare, ceea ce înseamnă că poate gestiona un cuplu mai mare decât alte cutii de viteze cu dublu ambreiaj ca de exemplu cutia DSG DQ200 care este folosită pe motoare cu capacitatea cilindrică mai mică de 2 litri. Acest lucru o face potrivită pentru vehicule cu motoare puternice și cu un cuplu ridicat. Deși DQ250 este considerată una dintre cele mai fiabile și performante cutii de viteze automatizate cu dublu ambreiaj, aceasta poate prezenta probleme în unele cazuri. Problemele pot fi cauzate de defecte ale componentelor interne, supraîncălzire, lubrifiere inadecvată sau alte probleme mecanice sau electrice.

Probleme ale mecatronicii. Cutia de viteze DSG DQ250 utilizează o unitate mecatronică care integrează funcțiile electrice și hidraulice ale cutiei de viteze. Aceasta controlează funcționarea cutiei de viteze, inclusiv selecția vitezei și momentul de cuplare a ambreiajului. Iată câteva dintre problemele de mecatronică care pot apărea la cutia de viteze DQ250 DSG:

     1. Probleme de calibrare: Mecatronica poate să nu fie calibrată corect, ceea ce poate duce la probleme cu schimbarea vitezelor și cu funcționarea generală a cutiei de viteze.

     2. Senzor de viteze defect: Mecatronica are un senzor de viteze care poate să se defecteze, ceea ce poate duce la probleme cu schimbarea vitezelor sau cu funcționarea generală a cutiei de viteze.

     3. Probleme de tensiune: Mecatronica poate avea probleme de tensiune, care pot fi cauzate de o problemă cu alimentarea electrică sau cu componentele electrice din interiorul unității.

     4. Scoate zgomote: Mecatronica poate să producă zgomot în timpul funcționării, ceea ce poate fi cauzat de o problemă cu rulmenții sau cu componente mecanice din interiorul unității.

     5. Supraîncălzire: Mecatronica poate să se supraîncălzească, ceea ce poate fi cauzat de o problemă cu sistemul de răcire sau de un defect la nivelul circuitelor electrice.

Coduri de eroare comune oferite de mecatronica cutiei de viteze DSG DQ250 cu 6 rapoarte 02E 0D9:

          •    P0751 17135 – Shift Solenoid 1 (N88) Short To Ground
          •    P0756 17140 – Shift Solenoid 2 (N89) Short To Ground
          •    P0761 17145 - Shift Solenoid 3 (N90) Short To Ground
          •    P0766 17150 - Shift Solenoid 4 (N91) Short To Ground
          •    P0746 17130 – Pressure Control Solenoid 1 (N215) Short To Earth
          •    P0776 17160 – Pressure Control Solenoid 2 (N216) Short To Earth
          •    P0716 17100 - Transmission Input Speed Sensor (G182) Implausible Signal
          •    P0722 17106 - Transmission Output Speed Sensor (G195): No Signal
          •    P1707 18115 – Interference In Mechatronic Module

În rândurile de mai jos, compania de închirieri mașini PHP Rent a Car Airport Cluj Napoca vă prezintă unele dintre problemele comune care pot apărea la cutia de viteze DSG DQ250:

     1. Scăderea nivelului uleiului: Nivelul scăzut al uleiului poate duce la probleme de schimbare a vitezelor și la deteriorarea cutiei de viteze.

     2. Probleme de cuplare: Cutia de viteze DSG DQ250 poate avea probleme de cuplare, care pot fi cauzate de ambreiajul de cuplare uzat sau de tensiunea incorectă a resorturilor din cutie.

     3. Probleme de schimbare a vitezelor: Uneori, cutia de viteze poate să nu schimbe vitezele în mod corespunzător, ceea ce poate fi cauzat de senzorii de poziție a vitezei sau de o problemă a software-ului de control al cutiei de viteze.

     4. Zgomote sau vibrații: Zgomotele sau vibrațiile în timpul schimbării vitezelor pot fi cauzate de o problemă cu rulmenții sau cu sincronizatoarele din cutie.

     5. Probleme electrice: Problemele electrice pot fi cauzate de o problemă cu senzorii de poziție sau cu cablajul electric care conectează cutia de viteze la unitatea de control a motorului.

Unele dintre soluțiile posibile pentru aceste probleme includ:

          • Verificarea și completarea nivelului de ulei al cutiei de viteze
          • Înlocuirea ambreiajului de cuplare uzat sau a resorturilor din cutie
          • Diagnosticarea și remedierea problemelor software-ului de control al cutiei de viteze
          • Înlocuirea rulmenților sau a sincronizatoarelor din cutie
          • Diagnosticarea și remedierea problemelor electrice, cum ar fi înlocuirea senzorilor de poziție sau a cablajului electric.

În general, DQ250 este o cutie de viteze fiabilă, performantă și populară, cunoscută pentru performanța sa excelentă și schimbarea rapidă și pe nesimțite a treptelor de viteză iar agenția de închirieri auto aeroport PHP Rent a Car din Cluj Napoca vă amintește că este important să se acorde atenție semnelor timpurii ale problemelor cu cutia de viteze DSG DQ250 și să se ia măsuri preventive sau de remediere prompte pentru a preveni deteriorarea suplimentară a ambreiajului și pentru a vă feri de costuri ridicate de reparare.

 


Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752.012.012
office@phprentacar.ro