Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Masinile electrice, cum functioneaza?

2019-05-01 11:54:40 Autor: Php Rent a Car
Masinile electrice, cum functioneaza?

In curand si la PHP Rent a car veti putea inchiria masini electrice. Inca nu este clar pentru mulți cum funcționează un motor electric, ce trebuie luat în considerare atunci când conduceți autoturismele electrice și ce restricții exista.  De la inceput vrem sa mentionam că masinile electrice sunt destul de ușor de manevrat.

Prima intrebarea pe care toata lumea o are este legata de autonomia masinii mai exact cati kilometrii se pot face cu aceasta. Acest lucru depinde de marimea bateriei. Daca masina are o baterie care tine intre 250 - 300kw atunci de exemplu o persoana care se incadreaza in media nationala ar trebui sa incarce masina o data pe saptamana.

Trebuie sa aveti in vedere in cazul in care conduceti pe autostrada chiar daca acest lucru presupune un consum mai mic daca depasiti 110 km pe ora atunci consumul va creste si implicit autonomia va scadea ceea ce unii soferi ar considera un dezavantaj.


Unde se pot incarca masiniile electrice?
O masina electrica se poate incarca la orice priza (ceea ce ofera o flexibilitate mare, lasati masina la incarcat, mergeti la somn si pe dimineata aceasta va fi incarcata) dar acest lucru este valabil daca nu va grabiti deoarece dureaza mai mult decat o priza speciala. Pentru prizele sau incarcatoarele speciale care va permit incarcarea rapida a masininii electrice va trebui sa apelatii la statii de incarcare (exista harti online cu locatia acestora) .

Pentru majoritatea acestor stații de încărcare aveți nevoie de o aplicație care să regleze facturarea și începutul și încheierea încărcării. De asemenea exista si carduri speciale emise de cei care pun la dispozitie aceste statii care nu sunt greu de obtinut.  Pentru unii furnizori, plătiți pur și simplu o rată forfetară, în timp ce pentru alții, poate fi încheiat un contract.

Pentru călătorii mai lungi, zonele de service ale autostrăzilor au de obicei posturi de încărcare rapide gratuite, unde autovehiculul poate fi încărcat în aproximativ 30-60 de minute. 

 

Cât durează o încarcare? 
Așa cum am menționat mai sus, durata încărcării depinde în mod natural de stația de încărcare, modelul și nivelul inițial al bateriei.  Presupunând o baterie descărcată, următoarea listă vă ajută să realizați o estimare mai bună: 

  - Pentru stații de încărcare rapide pe autostrăzi: aproximativ 60 de minute 
  - La stațiile de încărcare din oraș: aproximativ 4-7 ore 
  - Pe o priză obișnuită de uz casnic: până la 15 ore 

 
Cât costă incarcarea la o stație publică de încărcare? 

Să presupunem că bateria mașinii este aproape goală.  Masina are o baterie de 40 kWh "fit in".  Încă mai există 10 kWh și trebuie să încărcați aproximativ 1 1/2, incarcarea va dura până la 2 ore la o stație de încărcare, si veti folosii 22 kW.  Se va platii pana la 5 cenți pe minut. Pentru intervalul 90 - 120 minute, ar fi un cost de 4,50 - 6,00 €.  Dacă considerați că puteți conduce 200 km cu 30 kWh, atunci ați plătit doar 2,25 € - 3,00 € pentru 100 km.


Cum funcționează conducerea? 
Conducerea este în esență similară cu cea a unei mașini automate.  Desigur, mașinile electrice sunt mai pline de viață, deoarece au întotdeauna o accelerație mai bună decât benzina sau motorina.  Ceea ce este neobișnuit pentru majoritatea soferilor la început este motorul silentios.  Start-stop automat este practic standard. 

 

Ce pot face dacă bateria este moartă pe drum?  Cum îmi este afișat riscul? 
Practic, acest lucru se întâmplă foarte rar, deoarece există surse de alimentare tot mai multe si in Romania.  În fiecare mașină electrică există o indicație exactă a cât de departe puteți conduce cu mașina.  În combinație cu aplicatia de Navigare, puteți să estimați destul de bine dacă ar trebui să vă reîncărcați.  O planificare specială a traseului, care include și stațiile de încărcare, puteți, de exemplu face inainte de inceperea calatoriei.