Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Câteva motive să ne petrecem vacanța de iarnă in Romania cu PHP Rent a Car

2019-12-16 09:40:10 Autor: Php Rent a Car
Câteva motive să ne petrecem vacanța de iarnă in Romania cu PHP Rent a Car

 

     Iarna a sosit în Romania iar vacanțele și concediile se apropie cu pași repezi. O parte dintre dumneavoastră probabil că și-au făcut deja planurile pentru vacanță dar alții poate nu. Dacă unele țări și stațiuni turistice din vestul Europei par destinații de iarnă  prea evidente atunci puteți lua în considerare Romania. Pentru a vă bucura de destinațiile turistice din Romania vă recomandăm să închiriați o mașină de la PHP Rent a Car din Cluj Napoca care are o flotă de mașini diversificată și echipată cu anvelope de iarnă.

     Cu peisaje naturale foarte diverse, orașe cosmopolitane și sate rustice, Romania este una dintre cele mai bune destinații turistice pentru vacanțele de iarnă din Europa, oferind o gamă variată de experiențe pentru toți vizitatorii ei.Dacă sunteți un împătimit al sporturilor de iarnă sau căutați un oraș cultural pentru o zi liniștită, Romania poate să vă surprindă. Vacanțele de iarnă au mereu un farmec special în Romania datorită numeroaselor tradiții care sunt respectate minuțios și sunt păstrate de-a lungul anilor, datorită numeroaselor oportunități de a practica sporturile de iarnă sau de a vizita obiective turistice unice în peisaje de vis, de a savura mâncărurile și băuturile tradiționale și de a explora cunoscutele târguri de Crăciun.

     Sporturile de iarnă atrag în Romania foarte mulți turiști în fiecare an. Romania se laudă cu unul dintre cele mai frumoase lanțuri muntoase din Europa, Munții Carpați. Pe perioada iernii, stațiunile montane devin cele mai populare destinații turistice printre amatorii sporturilor de iarnă și nu numai. În Romania se pot combina foarte ușor sporturile de iarnă cu vizitele la castelele splendide sau la fortărețele medievale având în vedere localizarea lor idilică. Majoritatea stațiunilor turistice montane se află pe Valea Prahovei: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal care sunt foarte apropiate de capitala București, Păltiniș lângă Sibiu, Gura Humorului lângă Suceava. Cele mai frumoase stațiuni montane din Transilvania se află în Munții Apuseni iar Php Rent a Car vă recomandă Padiș, Arieșeni și Stâna de Vale care sunt în apropiere de Cluj Napoca. Datorită investițiilor publice și private care s-au facut în ultimii ani în acest domeniu, stațiunile montane și pârtiile de schi se ridică la standardele europene. Chiar dacă, datorită condițiilor naturale, pârtiile de schi nu au o lungime foarte mare comparativ cu cele din alte țări, ele sunt accesibile pentru foarte mulți turiști nu doar pentru ski dar și pentru snowboarding.

     O altă destinație turistică pe care PHP rent a car o recomandă pe timpul vacanței de iarnă sunt satele românești. În aceste sate are loc magia crăciunului. Tradițiile de iarnă sunt respectate cu sfânțenie în aceste locuri și fiecare an oferă un spectacol unic. Sunt foarte multe obiceiuri și tradiții de iarnă în fiecare regiune a țării dar majoritatea turiștilor aleg regiunile istorice Maramureș și Bucovina. În satele din aceste regiuni crăciunul este pur și simplu special datorită ospitalității localnicilor, pensiunilor tradiționale, spectaculelor culturale de iarnă, a costumelor tradiționale, a săniilor trase de cai, a mâncării tradiționale. În Maramureș PHP rent a car vă recomandă să vizitați Sighetu Marmației, Botiza, Bârsana, Vadu Izei, Poienile Izei iar în Bucovina Gura Humorului, Voroneț, Sucevița, Moldovița, Câmpulung Moldovenesc.

     Indiferent de motivele pentru care ați ales să vizitați Romania în timpul sărbătorilor de iarnă, PHP rent a car vă sugerează să explorați obiectivele culturale ale țării care sunt foarte diverse și speciale. Fie că vizităm castelele impunătoare, fortărețele medievale, bisericile Ortodoxe tradiționale sau bisericile fortificate, fiecare obiectiv surprinde prin istoria sa lungă și prin arhitectură. PHP rent a car vă recomandă să vizitați neaparat două dintre cele mai frumoase castele din Romania, castelul roial Peleș și castelul lui Dracula Bran. În Transilvania avem cetățile Sighișoara, Rupea, Râșnov și bisericile fortificate Viscri, Prejmer și Biertan, în Bucovina regăsim mănăstirile pictate Voroneț, Sucevița, Moldovița iar în Maramureș putem vizita schiturile de lemn Dragomirești și Bârsana. Să nu uităm de orașele medievale Cluj Napoca, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș.

     Mâncărurile și băuturile tradiționale specifice perioadei de iarnă reprezintă un aspect foarte important ale vacanțelor de crăciun și de anul nou pentru români când întreaga familie se reunește în jurul mesei festive. Cele mai cunoscute preparate culinare sunt faimoasele sarmale servite cu mămăligă și smântână, cârnații de porc, salatele boeuf, cozonacii, gogoșii cu brânză și alte preparate delicioase. În ceea ce privește băuturile alcoolice PHP Rent a Car vă recomandă să încercați delicioasele vinuri fierte sau țuica de prune caldă. Turiștii pot degusta toate acestea atât la pensiunile în care sunt cazați dar și la restaurantele tradiționale.


     Petreceți vacanța de iarnă în Romania cu PHP Rent a Car și închiriați o mașină de la biroul nostru din incinta aeroportului internațional Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:
0752012012
office@phprentacar.ro