Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

VW a dezvaluit a treia generatie a suv-ului Tiguan

2023-10-19 13:21:15 Autor: Php Rent a Car
VW a dezvaluit a treia generatie a suv-ului Tiguan

În lumea automobilistică, Volkswagen Tiguan a devenit un nume binecunoscut, și nu fără motiv iar biroul PHP de închirieri auto aeroport Cluj Napoca vă prezintă cele mai importante detalii despre noua generație. Modelul a ajuns să fie cunoscut ca un adevărat lider în segmentul SUV-urilor compacte și, într-adevăr, a devenit cel mai bine vândut model al producătorului german Volkswagen. Așteptările sunt mari, deoarece cea de-a treia generație a acestui popular SUV se pregătește să facă senzație. Planificată să-și facă debutul oficial în Europa în primul trimestrul al anului viitor 2024, această nouă iterație vine cu un design revizuit, tehnologie interioară de ultimă generație și o gamă de motoare actualizată. Pentru Volkswagen, Tiguanul a devenit mult mai mult decât o mașină în portofoliu. Cu peste 7.5 milioane de unități vândute în doar două generații, acest SUV a demonstrat că reușește să impresioneze clienții din întreaga lume. Modelul actual, lansat în 2014 și ulterior actualizat în 2020, a fost un lider, dar a început să pară depășit în comparație cu noii concurenți din segmentul extrem de competitiv al SUV-urilor compacte. Așa că, Volkswagen s-a hotărât să ridice ștacheta cu o a treia generație complet nouă.

Noua versiune aduce cu ea un design modern, linii mai fluide și un interior dotat cu ecrane tactile mai generoase. Cu o gamă de motoare actualizată, care include opțiuni plug-in hibride mai eficiente, Volkswagen promite o experiență de conducere îmbunătățită. Este, de asemenea, un moment important pentru brand, deoarece această generație a modelului Tiguan marchează tranziția către SUV-urile compacte cu motorizare electrică în gama sa. Cu toate acestea, schimbarea este binevenită, deoarece noua generație de Volkswagen Tiguan aduce o respirație proaspătă și pregătește terenul pentru o evoluție ulterioară a SUV-ului german. Este clar că Volkswagen pune mare încredere în acest model și intenționează să îmbunătățească experiența clienților în toate aspectele. Această nouă iterație își face debutul pe platforma MQB Evo a companiei și se preconizează că va fi disponibilă în magazinele europene începând cu primul trimestru al anului 2024 iar conform informațiilor obținute de către biroul PHP Rent a Car Cluj Napoca Airport Avram Iancu, noul VW Tiguan va fi disponibil spre vânzare în România la începutul anului viitor la un preț de pornire de 37 de mii de euro.


Designul exterior al noului Tiguan integrează elemente preluate din gama complet electrică ID a mărcii Volkswagen. Noul Volkswagen Tiguan vine cu o înfățișare proaspătă și modernizată, aducând o rafinare estetică binevenită. Modelul precedent de Tiguan a fost prezent pe piață pentru o perioadă semnificativă și, pe măsură ce timpul trecea, designul său începea să pară depășit. Astfel, noul Tiguan a fost supus unor schimbări semnificative pentru a se alinia cu standardele actuale ale designului. Partea frontală a mașinii impresionează prin farurile LED elegante care se îmbină cu un panou negru între ele pe care se află sigla VW, și cu o bandă luminoasă care se întinde pe întreaga lățime a capotei, pentru versiunile standard. Tehnologia avansată IQ Light HD Matrix pentru faruri din păcate este disponibilă doar opțional. Modelele Tiguan R-Line adaugă o bară frontală mai adâncă și o grilă neagră cu un aspect agresiv. Acest lucru conferă mașinii o prezență puternică pe șosea.

Lateral, Tiguan păstrează silueta sa caracteristică, dar acum are o formă ușor rotunjită, oferindu-i o notă de modernitate. Jantele din aliaj încep de la 17 inch pentru varianta de bază și pot ajunge până la opționale de 20 inch pentru versiunile de top, adăugându-i astfel o notă de sportivitate. Schimbarea majoră se întâlnește la partea din spate a mașinii, unde noul design diferă considerabil față de modelul precedent. Un spoiler spate generos devine standard, la fel ca și o bandă LED luminoasă pe întreaga lățime a portbagajului, oferind un aspect modern și inovator. Varianta R-Line adaugă o bară spate sportivă, completând astfel imaginea sportivă a modelului.

Dimensiunile au crescut puțin astfel, noul Tiguan măsoară 4.551 mm în lungime, 1.939 mm în lățime și 1.640 mm în înălțime, cu un ampatament de 2.681 mm. Aceasta înseamnă că este cu 32 mm mai lung și cu 5 mm mai înalt decât modelul precedent, menținând în schimb aceeași lățime și aceeași distanță între punți. Toate aceste modificări de design nu aduc doar beneficii estetice, ci și funcționale, contribuind la îmbunătățirea coeficientului aerodinamic, care a ajuns la 0.28 Cd (în comparație cu 0.33 Cd în versiunea anterioară). Această refacere a lui Tiguan nu doar aduce un plus de stil, ci și beneficii practice, oferind o capacitate de încărcare a portbagajului de 652 de litri, datorită creșterii în lungime a mașinii. Aceste modificări au mai adus încă un beneficiu practic. Cu o lungime mai mare, noul Volkswagen Tiguan oferă acum un volum de capacitate mai mare a bagajului de 652 de litri, făcându-l și mai versatil și funcțional.


Cabina modelului Volkswagen Tiguan din generația anterioară era un loc plăcut pentru petrecerea timpului, dar începuse să pară puțin învechită. Noua generație aduce un interior mult mai interesant, păstrând totuși reputația Volkswagen pentru calitatea construcției solide. Punctul de atracție al planșei de bord este un ecran tactil complet nou cu diametrul de 33 de centimetri, sau opțional se poate opta pentru un ecran mai mare, cu diametrul de 38 de centimetri. Aceasta reprezintă un salt semnificativ față de modelul actual, care oferă un ecran de până la 23 de centimetrii în diametru.

Noul Tiguan dispune și de o nouă interfață de utilizator de la Volkswagen, mult mai ușor de folosit decât cea prezentă în modelul ID.4. Ecranul este luminos și rapid la comenzi, dar toate funcțiile de control al climatizării rămân în continuare accesibile doar prin intermediul acestuia. Pentru a face lucrurile mai ușoare, meniul pentru climatizare este întotdeauna în partea de jos a ecranului pentru acces mai bun în timpul deplasării, iar elementele de control tactile sunt acum iluminate pentru a le putea vedea și noaptea. De asemenea, compania PHP de închirieri auto Cluj aeroport vă anunță cu bucurie că butoanele tactile de pe volan au fost înlocuite cu butoane fizice ceea ce face ca interacțiunea cu sistemele mașinii să fie din nou la fel de ușoară ca înainte.

Consola centrală găzduiește acum un nou selector rotativ inteligent, cu funcții multiple. Acesta permite reglarea volumului sistemului audio, schimbarea modurilor de condus și ajustarea iluminării ambientale a interiorului. În ceea ce privește iluminarea ambientală, pe bord pe partea pasagerului există un design LED deosebit care își schimbă culoarea odată cu rotirea selectorului menționat anterior, oferind un aspect mai dinamic în interiorul noului Tiguan de a treia generație. Așa cum era de așteptat de la Volkswagen, calitatea construcției este destul de bună în întreaga cabină. Există o mulțime de materiale tactile moi pentru a păstra senzația de lux, și totul pare solid și bine asamblat. Se simte mai premium decât concurența Citroën C5 Aircross, cu toate că Peugeot 3008 oferă mai multă stilizare în interior.

Noul Volkswagen Tiguan este cu 30 mm mai lung decât modelul anterior, așa că spațiul interior deja decent a fost îmbunătățit și mai mult. Scaunele din față au o mulțime de reglaje, așa că găsirea poziției ideale de conducere nu va fi o problemă, indiferent de statura pasagerilor. De asemenea, pasagerii au la dispoziție mult spațiu pentru obiectele personale, cu un compartiment de dimensiuni generoase în bord și buzunare în uși căptușite cu pâslă pentru a evita zgomotele enervante în timpul deplasării. Sub cotiera centrală găsim și mai mult spațiu pentru depozitare și un suport ingenios în consola centrală cu două tăvițe de încărcare wireless, precum și două porturi USB-C. În partea din spate există două porturi USB-C suplimentare, astfel că nu vor exista certuri în privința punctelor de încărcare. Atunci când ne așezăm pe bancheta din spate observăm beneficiile celor 30 mm în plus, pentru că spațiul din spate este mai generos decât în modelul precedent. Este mult spațiu pentru genunchi, chiar și pentru pasagerii mai înalți, iar spațiul pentru cap este decent, chiar și cu plafonul panoramic de sticlă.

De asemenea, găsim buzunare mari în ușa din spate a noului Tiguan, împreună cu puncte ISOFIX ușor accesibile. Montarea unui scaun pentru copii este destul de simplă, datorită deschiderii largi a ușii. Încă o caracteristică interesantă în spate este situația suportului pentru pahare. S-ar putea să nu sune atât de interesant, dar acum există o tavă extensibilă care are două suporturi pentru pahare, precum și un suport pentru tabletă, care poate fi ajustat spre oricare dintre pasagerii din spate. Este o soluție inteligentă, dar ar putea duce la discuții între copii cu privire la cine îl folosește.

Noul VW Tiguan și-a mărit capacitatea portbagajului iar volumul acestuia a ajuns la 652 de litri. Acest lucru reprezintă 37 de litri în plus față de modelul anterior și cu 30 de litri mai mult decât ce găsim la concurența Hyundai Tucson. De asemenea, scaunele din spate pot fi glisate în față sau spătarele rabatate dacă este nevoie de și mai mult spațiu, iar acestea se pliază complet plan, fără nici o denivelare în podea. Nu există un prag la deschiderea hayonului astfel că bagajele grele pot fi glisate în portbagaj sau în afara acestuia cu ușurință, iar sub podeaua falsă există suficient spațiu pentru a păstra cablurile de încărcare, în cazul în care optați pentru varianta plug-in hybrid. Dacă optați pentru sistemul audio premium atunci va exista un subwoofer sub podea, care ocupă spațiu și vă împiedică să coborâți podeaua falsă. Încă o caracteristică utilă în noul Tiguan este adăugarea unei prize de alimentare în portbagaj, astfel încât puteți alimenta dispozitive precum aspiratoare și cutii frigorifice, și aveți o mulțime de puncte de ancorare.


Noul Volkswagen Tiguan vine cu o gamă variată de motorizări, inclusiv opțiuni de mild hibrid, hibrid plug-in, motoare pe benzină și diesel. Nu va exista un Tiguan complet electric, deoarece acest lucru ar fi intrat în competiție directă cu Volkswagen ID4. Gama de motorizări începe cu un motor pe benzină de 1.5 litri, echipat cu tehnologie mild hybrid, care oferă 130 cai putere sau 150 cai putere. Cei care caută un motor pe benzină mai puternic vor fi mulțumiți cu cele două variante de 2.0 litri, una cu 204 cai putere și cealaltă cu 265 cai putere. Ambele versiuni dispun de tracțiune integrală.

Dacă parcurgeți frecvent distanțe lungi pe autostradă atunci agenția PHP Rent a Car Airport Cluj Napoca vă recomandă să optați pentru motoarele diesel deoarece acestea vor oferi cele mai bune randamente. Volkswagen vă oferă două variante de motoare diesel, ambele cu capacitate de 2.0 litri. Una furnizează 150 cai putere și tracțiune față, în timp ce cealaltă oferă 193 cai putere și tracțiune integrală. Chiar dacă nu există un Tiguan complet electric, cei care doresc să experimenteze viața cu un vehicul electric, fără anxietate legată de autonomie, ar putea să se intereseze de variantele plug-in hybrid. Există două opțiuni, ambele folosind un motor pe benzină de 1.5 litri cuplat la un motor electric. Puteți opta pentru o versiune cu 204 ca putere sau pentru una cu 272 de cai putere. Ambele variante pot parcurge până la 100 de km în modul complet electric, permițându-vă să vă deplasați în tihnă prin oraș fără zgomot de motorizare.

În concluzie, noul Volkswagen Tiguan din a treia generație aduce cu el o serie de îmbunătățiri semnificative care îl propulsează în lumea modernă a SUV-urilor compacte. Cu un design exterior revigorat, care împrumută elemente de la gama electrică ID a mărcii Volkswagen, Tiguan atrage privirile cu farurile LED și banda luminoasă de pe grila frontală. Interiorul său rafinat impresionează cu un ecran tactil generos de 12.9 inch, care poate fi extins la 15 inch în versiunea opțională. Interfața utilizatorului a fost îmbunătățită, asigurând o experiență mai plăcută și mai intuitivă. Calitatea construcției rămâne una solidă, cu materiale tactile moi și finisaje de înaltă calitate. Varietatea de motoare, inclusiv opțiuni de hibrid ușor, hibrid plug-in, benzina și diesel, oferă clienților o gamă largă de alegeri pentru a se potrivi nevoilor lor individuale iar compania PHP de închirieri mașini aeroport Cluj Napoca este de părere că, de la variantele eficiente pentru deplasările urbane până la motoarele mai puternice cu tracțiune integrală pentru aventurile în afara orașului, Tiguan satisface diverse preferințe.

Spațiul interior generos și îmbunătățit oferă confort atât în față, cât și în spate, iar funcționalitatea este sporită prin numeroasele opțiuni de depozitare și dotări tehnologice. Cu toate aceste îmbunătățiri, noul Volkswagen Tiguan din a treia generație se prezintă drept o opțiune atractivă pentru cei care caută un SUV compact modern, echilibrând performanța, confortul și tehnologia într-un pachet atractiv iar pe scurt am aflat următoarele lucruri:

•    Noul VW Tiguan a fost prezentat publicului larg
•    SUV de familie cu un design revizuit
•    Design interior complet nou cu multă tehnologie de ultimă generație
•    Motoare noi pe benzină, diesel și hibride, nu avem modele complet electrice
•    Modelele plug-in au o autonomie electrică de 100 km
•    La vânzare începând cu primul trimestru al anului 2024

 

Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752.012.012
office@phprentacar.ro