Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

VolksWagen a dezvaluit noul Passat B9 2024

2023-12-13 11:03:41 Autor: Php Rent a Car
VolksWagen a dezvaluit noul Passat B9 2024


Volkswagen dezvăluie noul Passat B9 2024, marcând nu doar o schimbare în design și tehnologie, ci și în istoria sa, biroul PHP de închirieri auto aeroport Cluj Napoca aflând că aceasta va fi ultima versiune a faimosului model de familie (cel puțin cu motoare cu ardere internă). Disponibil exclusiv în versiunea break, acest automobil impresionează prin designul său nou, tehnologia interiorului avansată și posibilitatea de a opta pentru un model plug-in hibrid cu o autonomie pur electrică de peste 100 de kilometri. Cu peste 50 de ani de istorie, Passat rămâne fidel rădăcinilor sale, dar îmbrățișează tehnologii avansate. Noul model Passat B9 integrează nu mai puțin de trei sisteme de propulsie plug-in și mild hibrid, alături de cinci variante de motoare turbo pe benzină și motorină, toate axate pe eficiență. O autonomie electrică extinsă și spațiul interior îmbunătățit sunt doar câteva aspecte care evidențiază angajamentul către confort și performanță durabilă. Prevăzut să fie lansat în primul trimestru al anului 2024, VW Passat B9 reprezintă nu doar o continuare a unei legende, ci și o inovație într-o eră a schimbărilor. O combinație de eleganță clasică și tehnologie de vârf, acest model reconfirmă poziția Passat ca unul dintre cele mai emblematice modele Volkswagen.


Cu o transformare remarcabilă, noul Volkswagen Passat B9 se impune printr-un design modern și sofisticat, depășind cu mult estetica predecesorului său. Partea frontală impresionează cu faruri LED noi, contururi sculpturale și o grilă radiator cu benzi LED orizontale. Opțional, Passat B9 vine cu faruri matrice LED IQ.LIGHT, asigurând o iluminare superioară. Elementele cromate subliniază lățimea, iar deschiderile verticale în bara de protecție optimizează aerodinamica. Farurile subțiri îmbrățișează o bandă LED ce traversează grila capotei, inspirată de tehnologia prezentă pe modelul Volkswagen ID 7. Versiunea R-Line adaugă un spoiler frontal proeminent pentru o notă sportivă, în timp ce modelul Elegance adoptă o abordare mai discretă.

Cu un design nou și dimensiuni revizuite, a noua generație a seriei Passat aduce o reinterpretare modernă și progresivă. Suprafețele sculpturale și liniile dinamice sunt subliniate de o bază a roților extinsă cu 50 mm la un total de 2.841 mm, aducând o schimbare semnificativă în proporții. Lungimea totală de 4.917 mm și lățimea de 1.852 mm adaugă un caracter distinct, în timp ce înălțimea de 1.506 mm menține un profil dinamic. Silueta laterală prezintă o linie de contur pronunțată la înălțimea mânerelor ușilor, o bază a roților extinsă și ferestre laterale ample. Pilonii D cu un unghi îndrăzneț adaugă o notă sportivă, iar jantele de aliaj începând de la 17 inch și opțiuni disponibile de 18 și 19 inch completează aspectul dinamic. Disponibil doar în versiunea break (combi), acesta se distinge prin dimensiunile sale ușor extinse.

Partea din spate surprinde cu o bandă LED continuă, o premieră în această linie de modele. Aceasta subliniază lățimea caroseriei și oferă o semnătură luminată 3D distinctivă. Spoilerul mare și ghidajele de aer completează aspectul aerodinamic și funcțional al zonei posterioare. Eficiența este la apogeul design-ului, cu o capacitate de portbagaj de până la 1.920 litri și un coeficient aerodinamic de doar 0.25 în comparație cu 0.31 față de modelul anterior, făcând din Passat B9 un pionier în aerodinamică. Detaliile tehnice, precum obturatorul electric al radiatorului și curbele fine ale caroseriei, contribuie la o performanță aerodinamică excepțională. Așadar, design-ul exterior al noului Passat B9 2024 este o sinteză ingenioasă între eleganța clasică și inovația modernă, transformând acest model într-o prezență distinctă și avangardistă pe șosele.

Interiorul rafinat al noului Volkswagen Passat B9 nu doar depășește așteptările, ci redefinește conceptul de lux și tehnologie într-un vehicul de clasă. O abordare proaspătă și captivantă se întrezărește în fiecare detaliu, evidențiind un design modern și funcționalitate avansată. Centrul de atenție este monopolizat de noul sistem de infotainment, cu un ecran tactil masiv. Ecranul standard cu diametrul de 33 de centimetri, cu opțiunea de a trece la un model cu diametrul de 38 de centimetri, constituie un salt semnificativ față de versiunea actuală cu ecran mic de doar 23 de centimetri. Interfața sa nouă și sistemele îmbunătățite îl fac mult mai accesibil și mai ușor de utilizat decât predecesorul său. Ecranul este luminos, receptiv, și beneficiază de o dispunere intuitivă a meniului. În plus, noul sistem de control al climatizării, integrat în ecran, elimină necesitatea apăsării unui buton suplimentar, facilitând utilizarea în timpul condusului.

Un aspect notabil pe care compania PHP de închirieri auto Cluj aeroport dorește să îl sublinieze este eliminarea butoanelor tactile de pe volan, toate modelele beneficiind acum de controale fizice. Acest lucru accentuează eforturile Volkswagen pentru a oferi o experiență de condus mai intuitivă și mai sigură. Noul Passat B9 nu se rezumă doar la tehnologie. Interiorul său reflectă o estetică modernă, în contrast cu predecesorul său. Lumina ambientală, inclusiv un model distinctiv pe tabloul de bord, adaugă o notă de rafinament și creează o atmosferă plăcută în cabină.

Calitatea interioară, un aspect caracteristic al mărcii Volkswagen, se manifestă în fiecare aspect. Materialele plastice moi sunt prezente pe toate suprafețele tactile, iar atingerea materialelor mai aspre este o raritate. Această senzație de calitate premium se extinde inclusiv la spațiul din spate, asigurând o experiență plăcută și pentru pasagerii din spate. În ceea ce privește tehnologia, noul Passat B9 impresionează cu un cockpit digital complet reproiectat și un sistem de infotainment de ultimă generație. Ecranul tactil principal este flancat de un nou sistem de afișare pentru șofer, iar noul sistem de comutare a vitezelor prin intermediul volanului adaugă o notă de inovație. Interiorul noului Passat B9 nu doar satisface așteptările, ci le depășește, oferind o experiență excepțională, o combinație între design modern, tehnologie avansată și confort rafinat.


Interiorul noului Volkswagen Passat B9 se distinge prin practicitatea sa excepțională, redefinind standardele pentru spațiul interior și soluțiile inteligente de depozitare. Pentru început, dimensiunile extinse ale noii generații aduc un plus de 50 mm în lungime și 20 mm în lățime, traducându-se într-un spațiu interior generos și versatil. Pasagerii din spate se vor bucura de o experiență relaxantă datorită spațiului suplimentar pentru picioare și înălțimii considerabile a plafonului, chiar și cu acoperișul panoramic din sticlă. Reglajele ample ale scaunului șoferului și ale volanului asigură confort maxim pentru conducător, oferindu-i posibilitatea de a găsi poziția ideală de condus. În contrast cu alte modele care se axează pe o poziție de condus coborâtă, Passat este conceput cu un accent pe confort, fapt confirmat de scaunele cu funcție de masaj disponibile pentru majoritatea versiunilor, excepție făcând doar modelele de bază.

Soluțiile ingenioase de depozitare completează atmosfera practică a interiorului. Compartimentul central al consolei este suficient de spațios pentru a găzdui un laptop, iar designul inteligent include o curea specială pentru a ține dispozitivul în poziție chiar și în timpul deplasării. Cu dimensiunile suplimentare, capacitatea portbagajului s-a mărit cu 40 de litri, atingând un total de 690 de litri. Această creștere semnificativă nu doar întrece modelul anterior, ci și depășește spațiul de depozitare oferit de multe mașini din clasa sa. În plus, spațiul poate fi extins la impresionantul volum de 1.920 de litri prin rabatarea scaunelor din spate, proces ușurat de manevrarea simplă a comutatoarelor din portbagaj. Practicitatea continuă în detalii precum lipsa pragului din portbagaj, ușurând manipularea obiectelor voluminoase, și închiderea electrică a copertinei portbagajului odată cu închiderea acestuia, oferind un plus de securitate pentru obiectele de valoare.

De asemenea, interiorul rafinat al noului Passat Variant integrează inteligent spații de depozitare suplimentare, inclusiv o zonă mare sub podea pentru păstrarea cablurilor de încărcare ale hibridului plug-in. Adăugând la aceasta o priză cu trei pini pentru a încărca dispozitivele, vom observa un grad remarcabil de atenție acordată detaliilor ce contribuie la practicitatea excepțională a acestei mașini. Astfel, noul Volkswagen Passat B9 nu doar își extinde dimensiunile pentru a oferi un spațiu interior generos, ci și integrează cu ingeniozitate soluții inteligente de depozitare, transformând călătoriile într-o experiență practică și eficientă din punct de vedere al depozitării.


Noul Volkswagen Passat B9 își consolidează prezența în piață prin gama sa variată de motoare, oferind o selecție amplă pentru a satisface diverse preferințe și nevoi. Performanța este pusă în valoare prin tehnologii avansate, aducând un plus de eficiență și putere. Una dintre opțiunile notabile este reprezentată de noul motor pe benzină ușor hibrid, o premieră pentru Passat. Acesta este un motor pe benzină de 1.5 litri, cu patru cilindri, furnizând 150 de cai putere și tracțiune față. Sistemul ușor hibrid permite deplasarea în trafic fără funcționarea motorului, contribuind astfel la economisirea de combustibil în condiții urbane.

Opțiunile pe benzină standard includ două motoare de 2.0 litri. Primul furnizează 204 cai putere și tracțiune față, în timp ce cel de-al doilea oferă o putere impresionantă de 265 de cai putere și tracțiune integrală, adăugând un plus de dinamică la experiența de condus. Cele trei variante diesel, toate motorizate de unități de 2.0 litri, variază în putere între 122 CP, 150 CP și 193 CP. Toate acestea, cu excepția celei mai puternice, dispun de tracțiune față.

Pentru cei care sunt interesați de opțiuni prietenoase cu mediul înconjurător dar și pentru cei care se deplasează mult în aglomerările urbane, agenția PHP Rent a Car Airport Cluj Napoca le recomandă una dintre cele două variante plug-in hibrid disponibile, ambele beneficiind de noul motor pe benzină de 1.5 litri. Puteți opta între o versiune cu 204 CP sau una mai performantă cu 272 de cai putere.

De remarcat este faptul că noul sistem plug-in hibrid este echipat cu o baterie de 19.7 kWh, comparativ cu cei 10.6 kWh ai modelului precedent. Această îmbunătățire semnificativă aduce o autonomie electrică extinsă, estimată de Volkswagen la aproximativ 100 de kilometri, aproape dublu față de modelul anterior. Această evoluție reflectă angajamentul producătorului pentru tehnologii avansate și performanțe îmbunătățite, oferind conducătorilor posibilitatea de a adopta opțiuni de condus mai sustenabile și eficiente energetic.


Noul Volkswagen Passat B9 oferă o gamă variată de versiuni de echipare, fiecare evidențiindu-se prin caracteristici distincte:

    Linia de Bază Passat:

  • Dotări remarcabile, inclusiv ecran MIB4, sistem Car2X, App Connect.
  • Sisteme de asistență, LED-uri și porturi USB-C standard.

    Business pentru Conducătorii Frecvenți:

  • Eleganță sporită cu ornamente cromate și finisaje premium.
  • Interiorul oferă scaune parțial electrice cu masaj și climă cu trei zone.

    Elegance și R-Line - Variantele Top:

  • Stil sau dinamism, în funcție de preferințe.
  • Dotări superioare, inclusiv faruri LED matrix IQ.LIGHT și scaune cu masaj extins.

Fiecare versiune reflectă atenția Volkswagen la detalii și oferă o experiență personalizată pentru toți conducătorii auto.

Comenzile pentru cea de a 9-a generație a modelului VW Passat vor putea fi plasate în luna februarie al anului viitor, urmând ca livrarea propriu-zisă a mașinii să aibă loc câteva săptămâni mai târziu iar conform informațiilor obținute de către biroul PHP Rent a Car Cluj Napoca Airport Avram Iancu, prețul va porni de la 40 de mii de euro.


Noul Volkswagen Passat B9 reprezintă un tribut adus unei istorii de peste 50 de ani, îmbinând tradiția cu inovația într-un model captivant. Cu un design modern, tehnologie avansată și o gamă extinsă de motorizări, Passat B9 se impune ca o alegere echilibrată și versatilă în segmentul auto. De la dotările generoase până la spațiul interior extins și performanțele motoarelor diversificate, acest automobil își propune să redefinească standardele în ceea ce privește eleganța, confortul și eficiența. Cu linii de echipare adaptate tuturor preferințelor, compania PHP Rent a Car Cluj este de părere că noul VW Passat B9 va oferi o experiență de conducere inovatoare și rafinată pentru toți cei care caută un partener de încredere pe drumurile vieții.

 

Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752.012.012
office@phprentacar.ro