Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Topul celor mai putin fiabile branduri auto

2023-03-08 09:25:28 Autor: Php Rent a Car
Topul celor mai putin fiabile branduri auto


Care sunt brandurile auto care construiesc cele mai nefiabile mașini? Oare ideile preconcepute pe care le avem despre diferitele companii auto au legătura cu realitatea de pe teren. Unii dintre noi sunt de părere că mărcile auto dintr-o țară sau alta produc mașini care se defectează mai repede decât cele construite de alte branduri auto. Pentru a face lumină în acest caz biroul de închirieri auto aeroport Cluj PHP Rent a Car și-a propus să adune informațiile oferite de furnizorii de garanție pentru mașinile achiziționate la mâna a doua și mai apoi să facă un clasament. Informațiile culese de la furnizorii de garanție second hand includ defectele apărute, gravitatea acestora, durata service-ului precum și costurile aferente iar mai apoi folosind aceste informații fiecare constructor de mașini a primit un scor de fiabilitate în procente. În acest clasament mărcile auto sunt clasate de la procentul cel mai mare către procentul cel mai mic și includ doar mașini second hand care au ieșit din garanția producătorului auto. Un număr de peste 300 de mii de mașini auto fost incluse în această evaluare iar vârsta lor medie a fost de nouă ani. Fiecare brand auto a trebuit să aibă cel puțin un număr de 400 de mașini prezente pe listele furnizorilor de garanții pentru a ne asigura că mostra este suficiente de mare pentru o evaluare cât mai corectă, motiv pentru care brandul Jeep nu a fost inclus. Așadar care sunt mărcile auto care construiesc cele mai puțin fiabile mașini?

Începem acest clasament cu cea mai fiabilă dintre cele mai nefiabile mărci auto, aceasta se numește Opel și ocupă poziția 14 în clasamentul nostru cu scorul de fiabilitate de 65% din 100. În acest studiu au fost evaluate un număr de aproape 25 de mii de mașini Opel precum generațiile anterioare ale modelelor Insignia, Corsa sau Zafira. Costul mediu pentru reparația acestor mașini se ridică la suma de 640 de euro.

Locul 13 nu este cu ghinion pentru brandul francez Citroen care de curând în urma unei fuziuni a devenit parte al producătorului franco italian american Stellantis. Cu un scor de fiabilitate de 64% din 100 se pare că marca Citroen produce mașini mai fiabile decât toate mărcile germane. Mașinile care au fost incluse în acest studiu sunt generațiile anterioare ale modelelor C4 Picasso, C1, C3 sau C5. Un număr de 7000 de mașini marca Citroen au fost evaluate în acest studiu iar când acestea se defectează costul mediu pe reparația acestora se ridică la suma de 650 de euro.

Brandul german VW se găsește pe locul 12 în acest clasament cu scorul de fiabilitate de 63 de procente din 100. În acest studiu au fost evaluate aproape 20 de mii de mașini VW precum generațiile anterioare ale modelelor Golf, Polo, Passat, Tiguan sau Tuareg. Când acestea se strică, costul mediu pentru reparația defectelor se ridică la suma de 800 de euro.

Brandul spaniol Seat ocupă locul 11 în clasamentul nostru. Acesta este deținut de constructorul auto german Volkswagen și a obținut un scor de fiabilitate de 62% din 100. Un total de 3500 de mașini Seat au fost evaluate în acest studiu, ca de exemplu generațiile anterioare ale modelelor Alhambra, Leon sau Ibiza. Costul mediu pentru reparația defectelor care apar la aceste mașini se ridică la suma de 750 de euro.

Pe locul 10 se află brandul englez Mini cunoscut și sub denumirile Mini One sau Mini Cooper care aparține de constructorul auto BMW. Acesta a primit scorul de fiabilitate de 60 de procente din 100. În acest studiu au fost evaluate 8 mii de mașini Mini precum generațiile anterioare ale modelelor Hatch, Clubman sau Countryman. Când una dintre aceste mașini s-a defectat, furnizorii de garanție au trebuit să plătească în medie 900 de euro pentru a le repara.

Mitsubishi se află pe locul 9 ceea ce reprezintă o surpriză pentru agenția de închirieri mașini aeroport Cluj PHP Rent a Car pentru că se crede că mașinile japoneze sunt printre cele mai fiabile din lume, dar se pare că nu toți constructorii auto japonezi reprezintă branduri fiabile. În acest studiu au fost analizate un număr de 1200 de mașini Mitsubishi precum generațiile anterioare ale modelelor ASX, Mirage sau Lancer și se pare că acestea nu sunt prea fiabile. Costul mediu pentru reparația defectelor apărute la aceste mașini a fost de 1100 de euro ceea ce este cam scump având în vedere că acestea nu sunt mașini scumpe de la bun început. În cele din urmă Mitsubishi a primit un scor de fiabilitate de 56% din 100.

Locul 8 aparține mărcii auto germane Mercedes care primește un scor de fiabilitate de 56 de procente din 100. Un număr total de 12 mii de mașini Mercedes au fost evaluate în acest studiu, mașini precum generațiile anterioare ale modelelor C Class, E Class, S Class, GLA, GLC sau GLE. Pentru reparația defectelor apărute la aceste mașini furnizorii de garanție au plătit în medie puțin peste 1000 de euro.

Locul 7 din clasamentul nostru este ocupat de brandul auto german BMW care a obținut scorul de 53 de procente în ceea ce privește fiabilitatea mașinilor sale. În acest studiu au fost evaluate aproape 20 de mii de mașini BMW precum generațiile anterioare ale modelelor Seria 3, Seria 5, Seria 7, X3 sau X5. Costul mediu pentru reparația defectelor care apar la aceste mașini se ridică la 1220 de euro.

Pe locul 6 ne întâlnim cu un alt producător german, Audi care a obținut un scor de fiabilitate de 53 de procente din 100, la fel ca BMW. Un număr de 15 mii de mașini Audi au fost incluse în acest studiu ca de exemplu generațiile anterioare ale modelelor A4, A6, A8, Q5 sau Q7. Când aceste mașini se strică, costul mediu pentru reparația lor se ridică la 1100 de euro.

Probleme de fiabilitate, sau lipsa fiabilității, mașinilor italiene Alfa Romeo este binecunoscută șoferilor iar informațiile de pe teren confirmă acest lucru. Această marcă auto italiană a primit un scor de fiabilitate de 53 de procente din 100 care o clasează pe locul 5 în lista noastră. În cadrul acestui studiu au fost evaluate un număr de 1000 de mașini Alfa Romeo precum generațiile anterioare ale modelelor Giulietta, MiTo sau 159. Costul mediu pentru reparația defectelor apărute la aceste mașini 810 euro.

Pe locul 4 se află producătorul de mașini american Chevrolet. În acest studiu au fost evaluate un număr de 800 de mașini Chevrolet iar acestea includ generațiile anterioare ale modelelor Lacetti, Spark sau Captiva care nu s-au arătat prea fiabile. Pentru niște mașini cu preț de pornire redus s-au dovedit destul de scump de reparat. Reparația defectelor care apar la mașinile Chevrolet costă în medie puțin peste 1000 de euro. Așadar Chevrolet primește scorul de fiabilitate de 53 de procente din 100. Astfel patru branduri auto, BMW, Audi, Alfa Romeo și Chevrolet au același scor de 53 de procente. Se pune întrebarea, de ce au fost clasate în această ordine? Pentru că atunci când este o egalitate ca aceasta, mărcile auto sunt diferențiate în funcție de durata necesară pentru reparația defectului și vârsta pe care a avut-o mașina când s-a defectat. De exemplu, dacă defectul apare când mașina este mai veche atunci aceasta va primi un scor mai mare decât atunci când mașina este mai nouă.

În acest moment am intrat în zona podiumului iar a treia treaptă îi revine brandului auto englez Jaguar care este deținut de compania indiană Tata Motors. Jaguar a obținut scorul de fiabilitate de 51 de procente din 100. Un total de 2500 de mașini Jaguar au fost evaluate în acest studiu iar acestea includ generațiile anterioare ale modelelor sport XK, limuzinele XF sau XJ. Reparația defectelor la aceste mașini costă în medie 1150 de euro.

Nu ne-am fi așteptat la acest lucru dar brandul german Porsche se regăsește pe treapta a doua a podiumului celor mai nefiabile mărci auto. Noi aveam impresia că Porsche construiește cele mai fiabile mașini germane dar se pare că realitate ne contrazice. În acest studiu au fost evaluate aproape 2000 de mașini Porsche care au inclus generațiile anterioare ale modelelor Cayenne, Macan, Panamera sau Carrera 911. Conform furnizorilor de garanție, costul mediu de reparație pentru un Porsche se ridică la suma 1750 de euro. Chiar dacă această sumă este mai mare decât la Land Rover, defectele apar mai rar și prin urmare Porsche primește un scor de fiabilitate de 40% din 100.

Pe primul loc al podiumului celor mai nefiabile mărci de mașini din clasamentul companiei de închirieri auto PHP Rent a Car Airport Avram Iancu Cluj Napoca se află producătorul auto englez Land Rover. Chiar dacă acesta este deținut la fel ca Jaguar de Tata Motors care este o companie indiană, brandul Land Rover este o marcă engleză. Land Rover a obținut cel mai mic scor de fiabilitate, acesta este de 38% din 100. În cadrul acestui clasament au fost evaluate 9300 de mașini Land Rover precum generațiile anterioare ale modelelor Discovery, Evoque sau Range Rover. Reparația defectelor apărute la aceste mașini a costat în medie 1400 de euro.

La final putem trage concluzia că brandurile auto engleze și germane nu stau prea bine la capitolul de fiabilitate ale mașinilor pe care le produc. Trebuie să menționăm că fiabilitatea unei mașini poate varia de la un model la altul, chiar și în cadrul aceleiași mărci și astfel biroul de închirieri mașini aeroport PHP Rent a Car Airport Cluj vă recomandă să căutați recenzii și evaluări ale consumatorilor pentru modelele de mașini care vă interesează pentru a obține o imagine mai precisă a fiabilității și costurilor de întreținere ale acestora. De asemenea, puteți verifica rating-urile de fiabilitate și rapoartele de calitate ale organizațiilor specializate în teste de mașini.

 

Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752.012.012
office@phprentacar.ro