Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Skoda a lansat Octavia 4 și PHP Rent a Car vă aduce detaliile picante

2019-12-04 09:29:00 Autor: Php Rent a Car
Skoda a lansat Octavia 4 și PHP Rent a Car vă aduce detaliile picante

     Skoda a ales să organizeze un eveniment special doar pentru lansarea ultimului model Octavia MK4 din a patra generație în luna Noiembrie al acestui an. Acesta este al patrulea model Octavia sub umbrela grupului VW dar numele a fost folosit pentru prima dată acum 60 de ani și este unul foarte important pentru Skoda deoarece jumătate din profitul companiei este obținut din vânzarea Octaviei. În acest moment PHP Rent a Car vă poate oferi spre închiriere mașinile Skoda Fabia, Citigo și Rapid ca pe viitor să introducem și pe Skoda Octavia 4 în flota noastră de mașini.
 
     Skoda Octavia face parte din primul val de mașini care utilizează platforma MQB al grupului VW.  Platforma MQB sau Matrice Transversală Modulară reprezintă strategia grupului VW de a folosi o platformă modulară comună pentru autovehiculele cu motor față și montare transversală cu tracțiune standard pe roțile din față și opțional cu tracțiune integrală. Grupul VW utilizează această platformă pentru majoritatea mașinilor de sub umbrela sa, de la modelele din clasa mică până la SUV-uri, pe care le poate ansambla în orice fabrică MQB reducând costurile.

     Modelul Octavia este deja cel mai mare model din clasa sa, dar MK4 va mai creste puțin astfel pasagerii din spate se bucură pentru că vor avea mai mult loc pentru picioare iar volumul portbagajului va fi mai mare. În față farurile din două piese sunt acum construite dintr-o singură bucată cu lumini LED iar grila de aer principală a fost redesenată fiind acum mai lată. Linia geamurilor și forma spatelui au fost redesenate la ambele tipuri de caroserii, în două volume și combi. Noile stopuri acoperă pentru prima dată o parte a ușii portbagajului și prezintă becuri LED standard. Sigla Skoda de pe hayon a fost înlocuită cu litere cromate.

     Interiorul noului Octavia 4 a fost regândit în întregime. În fața șoferului, Skoda a creat un volan nou în două spițe care este dotat cu o multitudine de butoane și funcții pe care au fost montate pentru prima dată pentru o Octavie, leviere pentru schimbarea secvențială a vitezelor pentru modelele echipate cu cutie automată. În spatele volanului bordul este de nerecunoscut față de modelul prezent, fiind un ecran digital. Sistemul infotainment este compus dintr-un ecran standard de 8.25 inch iar opțional se poate alege un ecran tactil de 10 inch ambele având conexiune Android Auto și Apple CarPlay. Sub ecranul de infotainment se află un rând de butoane mecanice care controlează majoritatea funcțiilor de ventilație.

     Interiorul cabinei este mai premium decât la modelul precedent datorită materialelor de calitate moi la atingere, a inserțiilor cromatice și a luminii LED ambientale configurabile. În lista de opționale găsim extra-uri de lux precum scaunele cu masaj, controlul climei pe trei zone, faruri cu LED Matrix și HUD (head-up display). Noul Octavia MK4 2020 este dotat cu cele mai noi tehnologii pentru siguranță – asistență de evitare a coliziunii, asistență la direcție de urgență și control predictiv al croazierelor in timp ce tehnologiile prezente, recunoașterea indicatoarelor de circulație, asistența la blocaje de trafic și asistența de menținere a benzii, au fost imbunătățite. Pe viitor PHP Rent a Car își propune să-și diversifice flota de mașini prezentă prin oferirea spre închiriere a noilor modele de Skoda Octavia MK4 care se anunță a avea un foarte mare succes la public.

     Motorizările pentru noul Skoda Octavia MK4 includ trei motoare pe benzină și trei motoare pe motorină plus o opțiune hibridă. Motorizările pe benzină pornesc de la 1 litru și 108 cai putere pentru modelele ieftine urmat de 1.5 litri și 148 de cai putere iar cel mai puternic este de 2 litri și 187 de cai putere.  Motoarele de 1 litru și 1.5 litri sunt dotate standard cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte în timp ce motorul de 2 litri vine cu o cutie de viteze automată în șapte trepte și cu tracțiune integrală. Motoarele diesel au aceeași cilindree de 2 litri doar puterea lor fiind diferită – 114, 148 și 197 cai putere cu tracțiune integrală opțională pentru motorul de 114 cai putere și standard pentru celelalte două motoare mai puternice. Dacă se alege un motor pe benzină cu cutie de viteze automată atunci mașina va fi dotată cu o tehnologie semi hibridă pentru reducerea consumului de carburant. Un motor electric de 48 de volți cu baterie pe cureaua de transmisie va stoca energia de frânare permițând mașinii să se deplaseze cu motorul oprit.

     Skoda va lansa și o variantă hibridă plug-in denumită Octavia iV care va combina un motor pe benzină de 1.4 litri cu un motor electric pe baterie de 13 KWh pentru o putere totală de 201 cai putere. Skoda susține că motorul electric va avea o autonomie de 34 de kilometri și că bateria electrică va putea să fie încărcată de la o priză obișnuită de perete.

     Închiriați mașinile Skoda Citigo, Fabia și Rapid  de la biroul PHP Rent a Car din oraș sau de la biroul nostru din incinta aeroportului internațional Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:
0752012012
office@phprentacar.ro