Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Porsche a dezvaluit Mission X, noul concept de hypercar electric

2023-07-23 22:36:29 Autor: Php Rent a Car
Porsche a dezvaluit Mission X, noul concept de hypercar electric

 

Noul Porsche Mission X este un concept de supermașină electrică, dezvăluit recent de Porsche iar biroul PHP de închirieri auto aeroport Cluj Napoca vă anunță că acesta are ca scop să concureze pentru recordul de pe Nurburgring cu Mercedes-AMG One. Deși momentan este doar un prototip, se preconizează că ar putea ajunge în producție în jurul anului 2027. Pe scurt, noul concept arată în felul următor:

 • Noul Porsche Mission X a fost dezvăluit publicului larg
 • Hypercar pur electric construit pentru a bate recordul de la Nurburgring
 • Raport putere greutate de 1:1
 • Se estimează ca va dezvolta 1500 cai putere
 • Ar putea intra în producție în a anul 2027

Designul exterior al Porsche Mission X este cu adevărat impresionant și reflectă esența unei supermașini electrice de înaltă performanță. Conceptul prezintă un aspect futurist și agresiv, în timp ce împrumută elemente de design de la mașinile de curse și supercarurile de top ale Porsche din trecut. Cu o formă joasă și agilă, Porsche Mission X emană o prezență puternică și musculară. Linia sa aerodinamică și sculptată sugerează viteza și performanța ridicată. Aerodinamica este unul dintre aspectele cheie ale acestui design, iar majoritatea fantelelor și orificiilor de ventilație au un scop precis de a asigura o stabilitate sporită și un flux de aer optim. Cu o lungime de aproximativ 4.5 metri, lățime de 2 metri și înălțime de 1.2 metri, Porsche Mission X are o formă aerodinamică și joasă, sugestivă pentru o supermașină de performanță. Profilul său scăzut și ușile de tip "Le Mans" care se deschid în sus oferă un aspect distinct și atrăgător, aducând o notă de entuziasm în ceea ce privește experiența de a intra și ieși din mașină.

Partea frontală a mașinii prezintă o deschidere de aer mare în bara inferioară, care alimentează cu aer roțile din față și oferă răcire pentru frâne. Farurile verticale sunt dispuse strategic pentru a oferi și mai multe canale de aer către roțile din față și a asigura o mai bună eficiență aerodinamică. Roțile Mission X sunt de dimensiuni mari, având 20 de inch la față și 21 de inch la spate, ceea ce contribuie la îmbunătățirea aerodinamicii și la răcirea frânelor. În plus, acestea prezintă un design special care ajută la captarea de aer pentru răcire. Partea din spate a mașinii are un difuzor de aer masiv pentru a maximiza forța de apăsare și stabilitate la viteze mari. O bandă LED amplasată pe întreaga lățime, accentuează aerodinamica și aspectul sportiv. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale designului exterior este acoperișul transparent din sticlă, care oferă o vedere impresionantă asupra interiorului și conferă un aspect unic al mașinii. Așadar designul exterior al Porsche Mission X combină eleganța cu funcționalitatea, creând o supermașină electrică care este la fel de frumoasă pe cât este de rapidă. Elementele sale aerodinamice și detaliile rafinate îl fac să fie un concept remarcabil și promițător pentru viitorul mașinilor electrice de înaltă performanță.

Interiorul noului Porsche Mission X prezintă o abordare distinctivă și futuristă, menită să ofere o experiență de conducere deosebită pentru pasionații de supermașini. Inspirat de lumea curselor, designul interior al acestui concept se concentrează pe funcționalitate și legătura strânsă dintre șofer și mașină. Un element deosebit este volanul de tip cursă, cunoscut sub numele de "steering yoke", care oferă șoferului o prindere fermă și precisă. Acest design a fost conceput pentru a permite o manevrabilitate mai bună și o interacțiune directă cu mașina, amintind de volanele folosite în cursele auto. Tabloul de bord prezintă un ecran digital curbat, care oferă informații esențiale în timp real, optimizând vizibilitatea și accesibilitatea datelor pentru șofer. Totodată, în fața pasagerului se află un modul cu un cronometru analogic, astfel încât co-pilotul să poată urmări și înregistra timpurile pe circuit.

Scaunele sunt un element important în designul interior, iar compania PHP de închirieri auto Cluj aeroport a aflat că acestea sunt realizate din fibră de carbon ușoară pentru a reduce greutatea și a oferi suport optim în timpul conducerii la viteze mari. Scaunele sunt prevăzute cu pernițe subțiri pentru a asigura o fixare excelentă a pasagerilor în timpul conducerii sportive. De asemenea, acestea sunt echipate cu centuri de siguranță cu prindere în patru puncte, menținând nivelul de siguranță corespunzător pentru un hypercar. În ansamblu, interiorul Mission X combină elementele de curse cu tehnologia avansată, oferind un aspect minimalist și ergonomic. Detaliile de fibră de carbon, combinate cu iluminarea ambientală, adaugă o notă de lux și exclusivitate în cabină.

Pe lângă designul avangardist, Porsche Mission X se concentrează și pe tehnologie avansată pentru a oferi o experiență de conducere excepțională. Deși detaliile privind sistemul de infotainment și conectivitatea nu au fost dezvăluite încă, este de așteptat ca Porsche să integreze cele mai noi inovații tehnologice pentru a satisface așteptările clienților săi exigenți. Interiorul acestui concept de supermașină electrică Porsche Mission X promite să fie un amestec perfect între sportivitate, funcționalitate și lux, demonstrând angajamentul brandului în a oferi o experiență de conducere excepțională în era vehiculelor electrice de înaltă performanță.

 

Performanțele prototipului Porsche Mission X sunt cu adevărat impresionante, demonstrând potențialul excepțional al mașinilor electrice de ultimă generație în domeniul supermașinilor. Deși momentan este doar un concept, datele oferite de Porsche sugerează că acesta va putea să rivalizeze cu cele mai rapide mașini din lume, în special pe circuitul Nürburgring. În ceea ce privește bateriile și capacitatea, Porsche nu a dezvăluit încă detaliile exacte, dar se știe că Mission X este echipat cu un pachet de baterii montat în spatele scaunelor pasagerilor, pentru a menține distribuția echilibrată a greutății și a oferi caracteristici de conducere de tip "mid-engined".

Cu toate că detaliile tehnice legate de baterie nu au fost făcute publice, agenția PHP Rent a Car Airport Cluj Napoca vă anunță că Porsche a promis că Mission X va beneficia de o tehnologie de încărcare ultra-rapidă. Este estimat că mașina va putea încărca bateria de la 10% la 80% în aproximativ 10 minute. Acest lucru ar reprezenta o îmbunătățire semnificativă față de Porsche Taycan Turbo S, care poate ajunge de la 5% la 80% încărcare în puțin peste 20 de minute. Deși nu se cunoaște încă capacitatea exactă a bateriei, Porsche a proiectat Mission X cu un scop precis: să obțină recordul pentru cel mai rapid timp al unei mașini stradale pe circuitul Nürburgring Nordschleife. Aceasta ar însemna să învingă timpul de 6 minute și 35.18 secunde stabilit de Mercedes-AMG One în 2022.

Cu o putere estimată de aproximativ 1.500 cai putere și o greutate estimată între 1.400 și 1.600 kg, raportul putere-greutate al mașinii ar fi de aproximativ 1 cai putere la 1 kg. Această configurație promite o accelerație fulgerătoare și performanțe de top, care ar putea face din Porsche Mission X o forță dominantă pe circuit și pe drumurile publice. Porsche Mission X demonstrează astfel că viitorul vehiculelor electrice de performanță este promițător, oferind capacități de conducere și performanțe remarcabile, care rivalizează cu cele ale mașinilor cu motoare cu combustie internă. Cu tehnologia de încărcare ultra-rapidă și performanțele impresionante, acest prototip deschide calea către o nouă eră a mașinilor electrice de lux și de performanță.

Porsche Mission X va concura cu alte supermașini electrice de performanță și hypercaruri de top iar agenția PHP Rent a Car Cluj Napoca Airport Avram Iancu vă arată care sunt printre cele mai notabile modele cu care se va lupta pe piață la momentul lansării oficiale:

 

 1. Rimac Nevera: Unul dintre cei mai puternici și performanți rivali, cu 1.888 cai putere și o accelerație fulgerătoare de la 0 la 100 km/h în doar 1.85 secunde.
 2. Lotus Evija: O altă supermașină electrică puternică, cu 1.972 cai putere și o estetică distinctivă.
 3. Pininfarina Battista: O hypercar electrică cu 1.874 cai putere și un design spectaculos, dezvoltată în colaborare cu Rimac.
 4. Aspark Owl: Un hypercar japonez cu o putere de 1.984 cai putere și o viteză impresionantă de la 0 la 100 km/h în aproximativ 1.7 secunde.
 5. Hyperion XP-1: Un prototip de hypercar cu un sistem de propulsie alimentat cu hidrogen și o putere estimată de peste 2.000 de cai putere.
 6. Deus Vayanne: O hypercar austriacă ce promite peste 2.169 cai putere și o accelerație uluitoare.

Aceste supermașini electrice sunt modele de vârf, cu performanțe extraordinare și tehnologie avansată, și toate își propun să stabilească noi standarde pentru industria auto. Porsche Mission X se alătură acestei elite și va încerca să își câștige locul în rândul celor mai rapide și performante mașini electrice din lume, reprezentând un adevărat concurent pentru toate aceste modele impresionante.

 

În prezent, Porsche Mission X este doar un concept și nu există încă informații oficiale despre data exactă de lansare pe piață sau prețul său final, în cazul în care se va concretiza. De obicei, pentru astfel de concepte de supermașini, perioada dintre dezvăluirea prototipului și lansarea efectivă poate fi destul de lungă, iar în acest caz, estimările sugerează că ar putea fi lansată în jurul anului 2027. Prețul mașinilor electrice de performanță și hypercarurilor variază foarte mult în funcție de specificațiile tehnice, calitatea materialelor și exclusivitatea brandului. Din moment ce Porsche Mission X este poziționată ca o mașină de top cu performanțe excepționale, este de așteptat ca prețul să fie foarte ridicat, situându-se într-o categorie premium.

Datele privind prețul de vânzare vor fi disponibile abia atunci când Porsche decide să transforme prototipul Mission X într-o mașină de serie. Până atunci, putem anticipa că prețul va depăși cu mult un milion de euro, luând în considerare prețurile ridicate ale altor supermașini electrice și hypercaruri de lux de pe piață. Este important de menționat că mașinile de acest gen sunt, în general, produse în număr limitat, fiind destinate unui segment foarte exclusivist de clienți. Astfel, va exista o cerere ridicată pentru această mașină unică, ceea ce ar putea influența și prețul final de vânzare.

 

Încheind, Porsche Mission X este o supermașină electrică impresionantă și futuristă, cu performanțe de top și tehnologie de vârf. Conceptul prezintă o imagine promițătoare a viitorului mașinilor electrice de performanță, arătând că electromobilitatea nu este doar o opțiune ecologică, ci și o alegere în ceea ce privește performanțele uluitoare. Cu o estetică distinctivă, un interior modern și tehnologie avansată, Porsche Mission X se anunță a fi o forță a concurenței în lumea supermașinilor. Dacă se va concretiza și va intra în producție, va concura cu alte nume de prestigiu în domeniul hypercarurilor electrice, luptând pentru titlul de cel mai rapid și performant vehicul electric de pe piață.

Chiar dacă datele precise legate de lansare și preț încă nu sunt disponibile, biroul PHP de închirieri mașini aeroport Cluj Napoca este de părere că așteptarea pentru Porsche Mission X va fi cu siguranță una plină de anticipație și emoție pentru entuziaștii auto. O astfel de mașină reprezintă o inovație în industria auto și aduce electromobilitatea într-o nouă eră a performanțelor de top. Cu fiecare nou concept și mașină electrică de performanță lansată de producători precum Porsche, viitorul mobilității durabile devine din ce în ce mai real și atrăgător. Astfel, ne putem aștepta la o competiție acerbă în domeniul mașinilor electrice de lux, iar Mission X este pregătit să-și facă simțită prezența și să stabilească noi standarde în industrie.

În cele din urmă, Porsche Mission X reprezintă o pasiune pentru performanță și o misiune către viitorul mobilității sustenabile și tehnologiei avansate, promițând să ofere o experiență de conducere senzațională pentru cei norocoși care vor avea șansa să o conducă.

 

 

Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

 

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

 

0752.012.012

office@phprentacar.ro