Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Kia EV9 este un SUV electric cu sapte locuri

2024-02-25 11:05:53 Autor: Php Rent a Car
Kia EV9 este un SUV electric cu sapte locuri


Admirați și descoperiți noul Kia EV9, SUV-ul electric pe care biroul PHP de închirieri auto aeroport Cluj Napoca consideră că redefinește standardele eleganței și eficienței în lumea automobilistică! Acest impresionant vehicul cu șapte locuri, provenind din inovația sud-coreeană, se pregătește să cucerească piața SUV-urilor electrice, concurând direct cu renumitele modele Tesla Model X, Audi Q8 E-tron, Mercedes-Benz EQS SUV, Volkswagen ID Buzz, Volvo EX90 și BMW iX.

Inițial prezentat sub forma conceptului Kia EV9 la Salonul Auto de la Los Angeles din 2021, acest SUV reprezintă o nouă direcție pentru Kia, împărtășind platforma E-GMP cu modelele sale înrudite, Kia EV6 și Hyundai Ioniq 5. Dimensiunile sale impunătoare, comparabile cu cele ale unui Range Rover sau Audi Q7, oferă posibilitatea de a opta pentru o configurație de șase sau șapte locuri.

Configurația de șase locuri, denumită "executive", transformă interiorul într-un spațiu de întâlnire pe roți, prin posibilitatea de a roti scaunele mijlocii pentru a crea un ambient propice discuțiilor. Pe de altă parte, varianta cu șapte locuri, cea mai populară, adoptă o configurație tradițională de SUV familial, oferind un rând de scaune centrale care culisează și două scaune emergente din podeaua portbagajului pentru momentele când sunt transportați șapte pasageri. Cu modelul EV9, Kia pășește în teritorii neexplorate și se afirmă ca un jucător serios în piața SUV-urilor electrice, aducând o abordare revoluționară și sustenabilă în lumea automobilistică.

Designul exterior al noului Kia EV9 este o simfonie vizuală, o expresie curajoasă a creativității, inspirată de natură și încadrată în filosofia distinctivă denumită „Opposites United”. Asemănător modelului premiat Kia EV6, acest SUV redefinește estetica cu linii clare și o geometrie solidă, completând un profil impunător de SUV. În partea frontală, caracteristicile distincte includ cea mai recentă versiune a design-ului „Digital Tiger Face”, un element emblematic al mărcii Kia. Farurile verticale, alimentate de tehnologia LED, încântă privirea prin proiecția subțire a lentilei, sau pentru varianta GT-line, prin proiecții cubice mici. Fața mașinii conferă un aspect agresiv și modern, păstrând identitatea inconfundabilă a mărcii.

În partea din spate, designul continuă să surprindă, cu o grafică unică a lămpilor LED care reprezintă o hartă stelară. Mânerele portierelor retractabile automat și clapetele active de aer, integrate într-un design fluid, adaugă un aspect futurist și aerodinamic, completând un tablou estetic inovator. Jantele de 19 sau 21 de inch, echipate cu un element de design rectangular distinct, adaugă un element de sofisticare și individualitate. Disponibil într-o paletă de culori strălucitoare, de la Snow White Pearl și Aurora Black Pearl la Flare Red și Pebble Gray, EV9 se remarcă în mulțime.

Designul frontal, denumit față de tigru digital, fără grilă falsă, oferă o senzație de soliditate și modernitate. Iluzia optică creată de farurile verticale și luminile de zi subțiri sugerează o lățime impresionantă a mașinii. Un detaliu unic este reprezentat de stelele sclipitoare, oficial cunoscute sub numele de „star maps”, care strălucesc prin gravurile cu laser din panourile caroseriei lui EV9. Designul lor poate fi modificat prin sistemul infotainment în funcție de starea ta de spirit. Acest detaliu inedit va deveni un element familiar pe modelele viitoare ale Kia cu propulsie electrică. Așadar putem observa că designul exterior al Kia EV9 este îndrăzneț, inovator și cu adevărat captivant. Elementele distinctive și atenția la detalii arată o abordare îndrăzneață în evoluția designului auto, iar posibilitatea de a personaliza hărțile stelare aduce o notă de autenticitate și conectare cu șoferul. Este un SUV electric care nu doar impresionează, ci și intră într-o nouă eră a esteticii automobilistice.


Interiorul generos al noului Kia EV9 reprezintă o combinație de stil, tehnologie și accesorii care se remarcă prin atingeri plăcute la nivel vizual și tactile. Cu toate acestea, calitatea interioară este o poveste mixtă, având în vedere prețul, dar oferind totodată o experiență confortabilă și spațioasă. Cabina impresionează la prima vedere, cu două ecrane generoase cu diametrul de 31 de centimetri pentru display-ul instrumentelor și sistemul de infotainment, separate de un ecran tactil cu diametrul de 13 centimetri pentru setările climatizării. Totuși, designul ecranului pentru controlul climatizării pare puțin confuz deoarece compania PHP de închirieri auto Cluj aeroport a observat că acesta este ascuns din perspectiva șoferului în spatele volanului, iar prezența butoanelor fizice pentru schimbarea temperaturii adaugă un element de dezordine motiv pentru care preferăm doar butoanele tradiționale pentru ajustarea climei.

Ecranele mari sunt clare și ușor de utilizat, oferind un feedback tactil plăcut la apăsarea pe icoana dorită, ceea ce este util în timpul condusului. Calitatea materialelor este însă variată. Căptușeala moale a plafonului și partea superioară și mijlocul bordului sunt plăcute la atingere, dar anumite zone mai jos în cabină sunt realizate din materiale plastice care nu transmit o senzație de lux pe întregul habitaclu, în contrast cu interiorul mai premium al BMW iX. Toate versiunile beneficiază de echipamente standard de bun venit, cum ar fi scaunele încălzite și ventilate în față și pe rândul din mijloc, împreună cu conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto. Geamurile din spate fumurii, aerul condiționat cu două zone și jaluzelele pentru geamurile din al doilea rând de scaune, sunt incluse în dotările standard ale fiecărui EV9.

În privința spațiului și practicității, EV9 impresionează cu numeroase spații de depozitare, dar unele dintre acestea, cum ar fi buzunarele portierelor, nu sunt căptușite cu pâslă motiv pentru care lucrurile depozitate vor scoate zgomote în timpul deplasării. O zonă extinsă de ecrane domină habitaclul, oferind mult spațiu atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Poziția de condus este excelentă, oferind o perspectivă înaltă și clară asupra drumului. Cu toate acestea, pentru cei cu picioare mai lungi, volanul nu poate veni suficient de aproape. Partea centrală dispune de un spațiu generos pentru depozitare, cu suporturi pentru pahare care pot fi pliate pentru a crea mai mult spațiu, și o mare cutie la nivelul podelei între scaunele din față. Torpedoul este, de asemenea, de dimensiuni generoase, iar bancheta din față este reglabilă electric. Deși spațiile pentru stocarea obiectelor mici nu sunt la fel de practice, în general, interiorul este bine organizat.

Experiența în rândul al doilea de scaune depinde de alegerea între configurația cu șase sau șapte locuri. În varianta cu șase locuri, disponibilă doar pe modelul GT-Line S, pasagerii beneficiază de scaune care se pot roti și așeza în diverse poziții. Această configurație oferă acces ușor la bancheta din spate și permite o aranjare a patru pasageri într-un stil conferință. Cu toate acestea, spațiul pentru genunchi este restrâns în această poziție și reglarea scaunelor poate fi o provocare. În varianta cu șapte locuri, bancheta din spate este împărțită în raport 60:40 și se deplasează pe șine pentru a permite ajustarea spațiului pentru picioarele pasagerilor din rândul doi și al treilea.

În ceea ce privește portbagajul, Kia EV9 oferă 333 de litri de spațiu cu toate cele trei rânduri de scaune în poziție, un plus în comparație cu Volvo EX90. Cu bancheta din spate rabatată, agenția PHP Rent a Car Airport Cluj Napoca vă anunță că spațiul crește la impresionantul volum de 828 de litri, depășind modele precum Audi Q8 e-tron și BMW iX. Totuși, Tesla Model X rămâne lider cu un volum de 987 de litri. Este util faptul că polița portbagajului poate fi depozitată sub podea atunci când toate cele șapte locuri sunt în uz. Cu toate acestea, lipsa unui spațiu dedicat pentru cablurile de încărcare este o mică neplăcere, acestea fiind necesare să fie depozitate în zona de depozitare din față, sub capotă.

Kia EV9 pune un accent deosebit pe confortul pasagerilor din rândul al treilea, oferind două porturi USB-C și un suport pentru pahare. Spațiul din spatele celor două rânduri este mai generos în varianta cu șase locuri în comparație cu cea cu șapte locuri, datorită spațiului mai mare dintre scaune. Astfel putem spune că SUV-ul Kia EV9 oferă un interior spațios și bine echipat, cu unele alegeri de design și calitate a materialelor care pot fi subiective. Cu toate acestea, se remarcă prin atenția la detalii și opțiunile de configurare care îl fac versatil și practic pentru diverse nevoi ale pasagerilor.


Kia EV9 oferă o experiență pe șosea care impresionează în mare parte, aducând laolaltă confortul și performanța, dar nu fără câteva observații. În oraș, dimensiunile masive ale lui EV9 devin evidente, iar manevrele în spații înguste ar putea fi o provocare datorită cercului de întoarcere destul de larg. Cu toate acestea, camerele cu vedere de 360 de grade vin în ajutor pentru a face față obstacolelor din oraș, precum restricțiile de lățime. Direcția ușoară face condusul în oraș să fie plăcut, iar confortul general este notabil, cu excepția unor denivelări care pot transmite vibrații prin cabină.

Pe autostradă, suspensia devine mai lină la viteze mai mari, iar scaunele extrem de confortabile contribuie la o experiență relaxantă în timpul șofatului. Totuși, zgomotul de la roțile mari poate pătrunde în cabină, dar fără să devină deranjant. Performanța impresionantă a versiunii cu tracțiune integrală face accelerațiile și depășirile o plăcere, iar caracteristica de regenerare automată a frânelor adaugă un plus de eficiență pe autostradă.

Pe drumuri șerpuite, Kia EV9 nu își ascunde dimensiunile mari, oferind o senzație de volum în traficul rural. Cu toate acestea, în curbe, mașina surprinde plăcut prin aderența și puterea motorului, oferind o experiență destul de distractivă. Suspensia mai moale poate genera o ușoară balansare pe drumuri denivelate, ceea ce poate afecta pasagerii în cazul unei condus prea entuziast. Kia EV9 se remarcă prin confortul oferit și performanța impresionantă, în special pe autostradă și în condiții de deplasare liniară. Cu toate acestea, în mediul urban și pe drumuri înguste, dimensiunile sale pot crea unele provocări, iar suspensia mai moale ar putea să nu fie pe placul tuturor, în special în condiții de condus mai dinamic. În ansamblu, este un SUV electric capabil, care satisface cerințele variate ale conducătorilor auto.


Kia EV9 vine cu două opțiuni de motorizare, ambele echipate cu o imensă baterie de 99.8 kWh. Un aspect demn de menționat este că fiecare mașină vine cu o pompă de căldură care face parte din pachetul standard, o caracteristică care îmbunătățește eficiența vehiculului electric. Prima opțiune este un model cu un singur motor de 203 cai putere care propulsează roțile din spate. Este cel mai puțin puternic dintre cele două opțiuni, dar rezultatul este că are cea mai mare autonomie, de 560 km, cu o eficiență de 18 kWh la 100 de km.

Clienții care doresc mai multă performanță au posibilitatea să aleagă modelul GT line cu tracțiune integrală și două motoare, care oferă performanțe aproape duble de 378 cai putere și totuși o respectabilă autonomie de 500 km. Cu toate acestea, atingerea acestei autonomii s-ar putea să fie dificilă, deoarece în timpul testelor efectuate de către biroul PHP Rent a Car Cluj Napoca Airport Avram Iancu a fost obținut un consum mare de 27 kWh la 100 km iar acest lucru este departe de cifra oficială de 20 kWh 100 km și ar rezulta într-o autonomie de aproximativ 370 de km, deși autonomia de 400 de km ar trebui să fie rezonabil de atinsă în condiții de temperaturi mai mari.

Alte alternative vor oferi autonomii similare pentru versiunile lor cu baterii mari, cu Volvo EX90 și BMW iX promițând aproximativ 600 de km, iar Audi Q8 e-tron având 530 de km în teste oficiale dar în condițiile reale de condus aceste mașini, la fel ca EV9, vor avea autonomii mai mici. Indiferent de alegere, ambele modele suportă încărcare rapidă, de până la 210 kW, ceea ce înseamnă că bateriile se încarcă de la 10% la 80% în aproximativ 24 de minute, timp suficient pentru pasageri să-și întindă picioarele și să mănânce în timp ce așteaptă. Suntem de părere că oferta variată de opțiuni de motorizare și autonomia impresionantă, cel puțin în testele de laborator, fac din Kia EV9 o alegere solidă în rândul SUV-urilor electrice. Disponibilitatea unei pompe de căldură standard și vitezele rapide de încărcare adaugă un plus de eficiență și practicitate la pachet. Cu toate acestea, este important de avut în vedere că autonomia reală poate varia în funcție de condițiile de conducere și de utilizare.


Kia EV9 intră pe piața din România cu un preț de pornire de 72.000 de euro pentru modelul Earth cu tracțiune spate. Dacă alegeți varianta EV9 Earth cu tracțiune integrală, prețul începe de la 76.000 de euro, în timp ce versiunea EV9 GT Line cu tracțiune integrală se situează la 82.000 de euro. Cea mai scumpă variantă a gamei, EV9 GT Line cu șase locuri, pornește de la 83.000 de euro.

Chiar dacă EV9 este modelul de top al Kia și nu poate fi considerat un chilipir, prețurile sale sunt semnificativ mai mici decât cele ale competitorilor săi, precum Volvo EX90 și Tesla Model X. La acest preț, se pot lua în considerare modelele oferite de BMW iX și Audi Q8 e-tron, deși acestea nu sunt modele cu șapte locuri, oferă o atmosferă interioară mai distinctivă.

Cu toate acestea, atunci când analizăm spațiul general și tehnologia oferită în comparație cu alte mașini similare la acest preț, un preț de pornire de 72 de mii de lei pare destul de rezonabil. Este o perspectivă surprinzătoare având în vedere evoluția Kia în ultimul deceniu și arată că marca a reușit să se impună și în segmentul de lux, oferind un raport preț-calitate atractiv.


Garanția oferită de Kia pentru modelele sale electrice reflectă angajamentul producătorului față de calitatea și fiabilitatea vehiculelor cu propulsie electrică. Iată detalii despre garanția pentru modelele electrice Kia, inclusiv Kia EV9:

Vehicule electrice (EV) / Sisteme hibride (HEV/PHEV)

  • Perioada: 1-36 de luni de la data livrării fără limită de kilometri.
  • Perioada extinsă: 37-84 de luni sau în limita a 150.000 km.

Baterie

  • Perioada: Kia oferă o garanție extinsă pentru bateria vehiculului electric (EV), asigurând acoperire pe o perioadă extinsă de timp. Detaliile specifice despre perioada și kilometrajul acoperite de garanție pot varia în funcție de regiune și model.

Alte componente și servicii

  • Vopsea: 60 de luni de la data livrării sau 150.000 km.
  • Antiperforare: 144 de luni fără limită de kilometri.
  • Piese de schimb / Accesorii: 24 de luni de la data cumpărării.
  • Acumulator (non EV / HEV / PHEV): 24 de luni fără limită de kilometri.
  • Sistem audio (inclusiv video): 1-36 de luni în limita a 100.000 kilometri.
  • Scop comercial: 1-84 de luni în limita a 150.000 kilometri.

Această garanție extinsă acoperă o gamă largă de componente și servicii, oferind proprietarilor de vehicule electrice Kia încredere în fiabilitatea și performanța mașinilor lor.


În concluzie, Kia EV9 reprezintă un pas semnificativ în evoluția vehiculelor electrice, oferind o combinație impresionantă de spațiu, tehnologie și performanță. Cu un design îndrăzneț, inspirat din filozofia "Opposites United", acest SUV electric aduce o nouă perspectivă în lumea mașinilor ecologice.

Garanția extinsă oferită de Kia pentru modelele electrice, inclusiv pentru bateria vehiculului, subliniază încrederea producătorului în fiabilitatea și durabilitatea mașinilor lor. În plus, abordarea inovatoare a designului exterior și interior, împreună cu funcționalitățile avansate, plasează Kia EV9 în competiție directă cu alte SUV-uri electrice de top de pe piață.

Cu toate că prețurile reflectă statutul premium al acestui model, compania PHP Rent a Car Cluj consideră că raportul dintre calitate și preț este considerat echitabil, mai ales având în vedere nivelul de tehnologie și spațiul generos oferit. Kia EV9 se adresează nu doar entuziaștilor vehiculelor electrice, ci și familiilor sau celor care caută un SUV electric cu performanțe remarcabile.

În final, Kia EV9 se impune ca o alegere atrăgătoare în segmentul SUV-urilor electrice, redefinind standardele de confort, eficiență și inovație în industria auto.

 

Vă invităm să închiriați o mașină din flota biroului de închirieri auto PHP Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0752.012.012
office@phprentacar.ro