Rezervări telefonice NON STOP: +4 0752 012 012

Incepeti primavara fara sare pe masini

2018-03-18 13:10:52 Autor: Php Rent a Car

Primavara a inceput. Temperaturi cresc incet dar sigur iar soarele se arata din ce in ce mai des. Cand iarna s-a incheiat este preferabil sa facem o inspectie masinilor. La Php Rent a Car binenteles toate masinile sunt verificate atent si ne asiguram ca sunt pregatite pentru noul sezon.

Majoritatea oamenilor se gandesc ca schimbarea cauciucurilor de iarna este singurul lucru care trebuie facut. In orice caz un alt lucru foarte important care trebuie avut in vedere si monitorizat dupa iarna este sarea de pe masini.

Cosmarul oricarei masini
In timpul iernii pe drumuri sunt imprastiate cantitati mari de sare si alte materiale pentru a prevenii inghetul suprafetei carosabile si implicit a accidentelor. Sare de obicei se va amesteca cu zapada de pe drum si se va forma o substanta ca si saramura. Aceasta are efecte corozive asupra caroseriei dar chiar si asupra componentelor plastice ale acesteia.  Din pacate aceasta substanta nu este vizibila ochilui liber, ea poate sa ramana sub caroserie si sa rugineze aceasta parte a masinii. Este foarte important sa o inlaturam.

Cum inlaturam sarea?
Cum sa inlaturam sarea de pe caroserie? O solutie foarte simpla este splatul masinii deoarece aceasta va iesii foarte usor dar este bine sa tinem seama de anumite lucruri. Apa fierbite va cauza sarea sa se dizolve ceea ce este chiar mai daunator pentru metalul caroseriei.

Spalatul masinii trebuie facut cu apa rece si sa va asigurati ca masina este spalata si dedesubt. Multe spalatorii manuale nu ofera aceasta posibilitate, in acest caz e bine sa folositi o spalatorie automata care va spala si sub masina.

Masiniile de la  Php Rent a Car sunt spalate in acest fel dar sfaturile de mai sus sunt bine venite pentru oricine poseda o masina!